Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kalisztenika edzéssel mennyi...

Kalisztenika edzéssel mennyi idő alatt tudnék olyan testalkatot felépíteni mint ami Mike Tsyon-nak volt fiatal fènykorában?

Figyelt kérdés

180cm vagyok és kb 72kg, és olyan testalkatot szeretnék elérni mint ami Mike Tysonnak volt fènykorában. Ha jól tudom ő akkoriban 178cm magas volt és kb 98kg. Ha jól tudom ő akkoriban egyáltalán nem használt súlyzókat hanem csakis Kalisztenika(saját testsúlyos edzést) végzett.

Nekem szerintem elég lenne 80 max 85-90kg. Szerintetek mennyi idő alatt tudnàm elérni azt az alkatot sima kalisztenika edzéssel? Mennyit kéne edzenem egy héten, és kb mennyit kéne kajálnom? Azon is kondolkodtam, hogy nem ártana fehérje turmix is, mert szerintem nem tudnék annyit enni. Valamint nem szeretnék súlyzós edzést vègezni, mert az lemerevít. Rugalmas dinamikus izomzatot, erőt és állóképességet szeretnék. Nektek mi a véleményetek mit tanácsoltok?

A válaszokat előre is köszönöm!

Mellékesen itt vannak képek Tyson akkori alkatáról.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. dec. 20. 15:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen szinten értem a felháborodásod kérdező, de nézd a mi oldalunkról is meg. Te vagy a sokezredik aki bedobja, hogy amúgy nem hajlandó rendesen terembe járni, és nem is akar egy brutál fizikumot, "csak" egy ilyen... és akkor belinkel egy olyan formát amihez évtizedeken keresztül kell tolni a teljesítményfokozókat. Te pedig így akarsz kinézni tolódzkodásokkal és húzódzkodással. El lehet érni nagyon korrekt kinézetet naturálon, de ahhoz precíz étrend és SÚLYZÓS edzés kell éveken keresztül viszont sose lesz kokszmatyi kinézeted.
2022. dec. 20. 18:19
 12/28 anonim ***** válasza:
47%

11# Én még mindig azt mondom, hogy inkább edukálja magát DietGainz videókból (amivel az ég világon semmi baj nincs, mert egytől-egyik van mondanivalója a videóinak és rengeteget lehet tőle tanulni) és menjen rá erre az optimális/tudományoskodós edzésre/táplálkozásra, mintsem az, hogy 0 tudással hajkurásszon egy kokszos fizikumot naturálon.. Vicc az egész, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában azzal, hogy mi érhető el naturálban, és mi nem.

Naturálban is lehet összehozni egy nagyon szép, esztétikus fizikumot, de ahhoz évek munkája kell. Szerinted az ilyen, akinek ennyi tudása van a sporthoz, fog beletenni éveket ebbe a sportba?

2022. dec. 20. 18:48
 13/28 anonim ***** válasza:
60%

"akinek ennyi tudása van a sporthoz, fog beletenni éveket ebbe a sportba?"

Nyilván nem fog. Otthon fekvőzgetni-felülésezgetni hónapokon/éveken át, aztán nem fogja érteni, miért van még mindig 38-as karja.

2022. dec. 20. 18:52
 14/28 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, gondolom ilyen 20 év körüli kiscsávó vagy, ezért van ez a kérdés. Ha jól értem, te naturálon saját testúlyos edzéssel akarsz elérni egy koxos fizikumot. Ész, hova mész...🤦🏻‍♀️ Sok sikert hozzá, nagyon ne lepődj meg, ha nem jön össze soha az életben. Tyson szteroidhasználattal érte el ezt a formát.
2022. dec. 20. 21:28
 15/28 A kérdező kommentje:
2022. dec. 20. 23:25
 16/28 anonim ***** válasza:

Attól egyébként hogy kokszolni fogsz meg edzeni meg jól kajálni még nem fogsz úgy kinézni mint Tyson.

178 magas volt és 109 kg. Teljesen mindegy hogy mit tömsz magadba, ugyanez genetika nélkül nem fog összejönni. A legalacsonyabb volt a súlycsoportjában.

Ettől még nézhetsz ki jól, de reális célokat tűzz ki magad elé, ne olyanra akarj hasonlítani aki a sportra született 1 a millióból genetikával/tehetséggel és 20 évesen már világbajnok volt.

A kokszot meg felejtsd el amíg naturálban nem edzettél folyamatosan legalább 4-5 évet.

2022. dec. 21. 08:25
 17/28 anonim ***** válasza:
Semennyi 😅 meg sulyzos edzessel meg koxal se biztos nemhogy fekvotamasszal meg huzockodassal naturon. Vagy van olyan genetikad mint neki es vagy annyira megszallot h az egesz eleted e kore epitsd? Arrol mar tudnal.. 😀
2022. dec. 21. 13:09
 18/28 anonim ***** válasza:
Btw elég fake gyanús kérdés ami direkt akar hergelni a saját súlyos edzés ellen.
2022. dec. 21. 13:38
 19/28 A kérdező kommentje:

Na akkor tegyük tisztába a dolgokat!

Előszőr is nem 20 èves kis srác vagyok, hanem Januárban leszek 31! Szóval vissza lehet venni az arcból!

Másodszor! Réggebben jártam edzeni személyi edzővel, edzettem otthon is saját testsúllyal meg kèzi súlyzóval. Igaz voltak megszakítások anyagi meg egyèbb okok miatt, és nem értem el komoly eredményt de nem is ez volt a cél, hanem a sport a mozgás. És mivel nem vagyok sem profi testépítő, sem személyi edző, így nyilván nem értek úgy a testépítéshez, hogy ránézésre megmondjam ki kokszol és ki nem. De! Attól még nem kéne ilyen felnegzősen meg nagy arcal osztani az észt, mert ezzel csak magatokat minősìtitek le! Normálisan is ellehet magyarázni a dolgokat, ahogy biztos vagyok benne, hogy egy edző nem ebben a stìlusban magyarázná el, mint az itteni netthuszárok többsége...!

Ami meg Tysont illetti! Nekem nem kell bemutatnotok a sportolói karrierjèt, mivel az egyik kedvenc ökölvìvóm és ismerem az èletpájáját! Filmet is láttam ami róla készült, ès olvastam is róla!

Tisztában vagyok vele, hogy ritka tehetség volt, és fiatalon lett világbajnok! És azt is tudom, hogy alkohol és drog problémákkal küzdött, mert fejèbe szállt a siker. És a könyvèben le is írja, hogy műpènisszel ment a dopping tesztre, amiben a felesége, meg a gyerekei vizeletét adta le, mivel marihuanát meg kokaint fogyaztott, és nem akarta kockáztatni a karrierjèt.

De ! Viszont azt is elmondta, hogy dopping szereket, meg szteroidokat soha nem használt a karrirerje során!

Szóval ennyit arról, hogy szét volt kokszolva!

Nyilván jó volt a genetikája, jók voltak az adottságai, feketèknek eleve jó ganatikájuk, és igen akár testépítő is lehetett volna, de nyilván boxban volt tehetsèges. De azèrt annyira ne legyetek már elszállva, hogy ilyen alkatot csak kokszal lehet elèrni, mert azért egyáltalán nem egy Arndold alkata van, hanem simán sportos!

Ennyi erővel Hollifield is kokszolt, meg Ali is, meg a Kilicskoék is, meg minden ökölvívó világbajnok! Nem mondom, hogy nincs olyan aki ne kokszolt volna, de Tyson elmondta, hogy ő nem kokszolt! Szóval vissza lehet venni a nagytudású pofákból! Mr. Sprotszakértő nett huszárok!

Komolyan annyi nagytudású szánalmas idióta kretén van itt, hogy az màr filmbe illő!

2022. dec. 21. 14:06
 20/28 anonim ***** válasza:
70%

"Filmet is láttam ami róla készült, ès olvastam is róla!"

Nem semmi vagy.

"Ennyi erővel Hollifield is kokszolt, meg Ali is, meg a Kilicskoék is, meg minden ökölvívó világbajnok!"

Igen, a profiknál sajnos ez a helyzet. Nem az egészség számít, hanem a teljesítmény.

"Komolyan annyi nagytudású szánalmas idióta kretén van itt, hogy az màr filmbe illő!"

De szerencsére te vagy köztük a legjobb.

Amúgy mi az a netthuszár?

2022. dec. 21. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!