Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nagyjából mennyi tömegelés...

Nagyjából mennyi tömegelés után van értelme elkezdeni visszafogyni?

Figyelt kérdés

Szóval ez egy elméleti általános kérdés.

Kb 6 hete kezdtem el edzeni, 86 kilósan kezdtem, 25 évesen, 190 centi magassággal. Naponta 3 ezer kalóriát viszek be, és nagyjából 170-200 gramm közti fehérjét. Szépen látom is magamon a fejlődést, pedig még csak 6 hete csinálom, heti 3-4 edzéssel. Viszont ez a 6 hét alatt feljött úgy 3 kg, ami ugye természetes ilyenkor, de drasztikusan nől a hasam is hozzá, így nem lesz jó a forma nyáron. Elméletileg nyárig simán felszednék vagy 10 kilót. De akkor már hordó leszek. Mikor van értelme elkezdeni visszafogyni? Ha folytatom az eddigit áprilisig, majd áprilisban visszaveszem a kaját olyan 1500 kalóriára, fehérjéből viszont továbbra is beviszem a 150-200 grammot, annak úgy lehet értelme? Mert akkor volna úgy bő 3 hónapom tömegelni. Azidő alatt fel lehet szedni annyi izmot, hogy onnantól elkezdhessek leadni pár kilót? Áprilisban elkezdek fogyni, akkor júniusra lazán visszafogyok. Nekem rohadt könnyen megy a fogyás, csak ugye nem akarom azt sem hogy eltűnjön az az izom amit össze kalapálok addig. Nagyjából hogyan működik ez a dolog? Kezdő vagyok. Ha esetleg tudtok ajánlani egy cikket vagy egy könyvet a témában, azt is szívesen veszem. Köszi.

2022. dec. 14. 18:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
10# Igy van. Bar mondjuk a feherje bevitel a mai napig vitatott hogy mennyi lenne az idealis. Szoval kerdezo, a kajabol nagyon vegyel vissza. Kb erre torekedj: fel ev tomegnoveles 6-8 kg+ utana 1 honap dieta 2-3 kg minusz. Es javulni fog a forma.
2022. dec. 15. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!