Vélemény erről a heti 3 napos edzéstervről?
Teljes test edzések, ebből hétfőn és pénteken lábazok is, szerdán csak felsőtest.
Hétfő:
Guggolás: 5x8-10
Fekvenyomás: 4x8
Deadlift: 4x3-6
Kitörés: 4x8-12
Vádli állva: 4x8-12
Egykezes evezés: 4x8-12
Plank
Szerda:
Húzodzkodás: 5x8-10
Fekvenyomás: 5x5
Fordított evezés: 4x8-15
Fekvenyomás döntött padon, egykezesekkel: 4x8-12
Tricepsz letolás: 4x10-15
Bicepsz egykezesekkel: 4x8-12
Oldalemelés: 4x10-15
Péntek:
Guggolás: 5x6
Román felhúzás: 4x8-12
Bolgár guggolás: 4x8-12
Vádli állva: 4x-8-12
Fekvenyomás: 5x5
Fej fölé nyomás egykezesekkel: 4x8-12
Bicepsz fr rúddal: 4x8-12
180cm/70kg 20/F, pár hónapja edzek. Láb az egyik gyengepontom, arra kiemelt figyelmet szeretnék fordítani.
Egyelőre heti 3x tudok lejárni edzeni, de ezekből szeretném kihozni a maximumot. Sok vagy kevés a gyakorlat egyes izomcsoportokra? Gyakorlatválasztásban vagy felosztásban is szívesen fogadok tanácsokat.
Kajára, alvásra, bemelegítésre, nyújtásokra stb. igyekszek figyelni, ezektől most tekintsünk el.
nem jó
pl mellre csinálsz heti 18sorozatot, feszítőre 17-et
felesleges ennyit kezdőként
bőven elég a kissebb izmoknak heti 8, a nagyobbaknak 12sorozat, aztán ha meg áll a fejlődés lehet hozzápakolni még volument.
Igen egy kezdő erőemelő edzéstervből indultam ki, de alakítgattam rajta meg adtam hozzá gyakorlatokat más izomcsoportokhoz is, mert úgy éreztem hogy túlságosan fekvenyomás/guggolás/felhúzás fókuszú a szintemhez képest, én előbb még izmosodni szeretnék hogy legyen majd értelme tényleg ezekre koncentrálni.
Mellből kicsit visszavettem, a feszítőre viszont megpróbálom a heti 2x8 gyakorlatot, úgy hallottam a láb és hát jobban tud fejlődni ha megvan a legalább 8-10 sorozat/edzés, nekem meg alapból nehezen fejlődik a lábam úgyhogy adok egy próbát ennek, majd a következő hetek eldöntik hogy tudok-e regenerálódni belőle, de 3-4 nap pihenőkkel nem szabadna gond legyen.
Köszi a tanácsokat ment a zöld.
Az elsőnek: Azért nem edzek úgy ahogy írod, mert akkor 1 edzés alatt kellene 12-16 sorozatokat csinálni 1 izomcsoportra, aminek a második fele nem lenne hatékony sorozat, illetve a hipertrófia szempontjából is jobb heti 2x megedzeni 1 izomcsoportot. Keress rá yt-n, több videó is van tanulmányok összegzéséről, heti 2 edzés/izomcsoport szinte minden szempontból jobban bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!