Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolástol fáj a derekam?

Guggolástol fáj a derekam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ha guggolástol fáj a derekam, és vennék fel övet elmúlna? Sajnos van egy gerincferdülésem ezért most otthagytam az egyik guggolo gépet, mert fájt a hátam benne, most Smith kereten guggolok és nem a gyakorlat közben hanem labazas után 2-3 napig fáj a derekam. Mi lehet a megoldás? Vegyek fel övet?

2022. nov. 19. 16:05
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
Nekem 200 kg felett szokott néha fájni.260 kg fölött mindig van rajtam öv.
2022. nov. 19. 16:08
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Az öv semmi mást nem okoz, mint segít a helyes légzéstechnikában, ezáltal a törzsizmok megfeszítésében. Neked valószínűleg azért fáj a derekad, mert szar a technikád, szar a mobilitásod, adott esetben a smith keret által ráderőltetett kötött pálya nem ideális az anatómiádhoz. Bármelyik is az ok, egyiken sem fog segíteni az öv. Az lenne a hatékony megoldás, ha dolgoznál a technikádon és a mobilitásodon, majd megtanulnál guggolni szabad súllyal.
2022. nov. 19. 16:46
 3/6 anonim ***** válasza:
62%
Én is így vagyok vele, nekem is fáj a derekam. De van élet a guggoláson túl is, én lábtolózok helyette. Amíg nincsenek erőemelő versenyzői céljaid, nem kötelező guggolni.
2022. nov. 19. 19:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi innen nem tudjuk megmondani, hogy pontosan mitől fáj. Gerincferdülésem nekem is van, nem is kicsi, nem is egy helyen, mégse fáj. Viszont elég sokat kell melegítenem, csípő mobilizációs gyakorlatokat csinálnom és hasonlók. Ha fáj az azt jelenti, hogy rossz a technikád, nem az öv a megoldás. Persze attól még szabad övet hordani, de nem erre való. Guggolj akkora súllyal, hogy szabályos legyen a gyakorlat (pl. nem dőlsz bele, egyenes a hátad, ilyenek) és fejleszd más gyakorlattal a gerincmerevítőd. Arra is figyelj, hogy ne menj túl mélyre, nem kötelező seggel a földig menni, nem mindenki elég hajlékony hozzá és a tartásod romlásához vezethet gyakorlat közben.
2022. nov. 19. 23:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. nov. 20. 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Felhuzni szoktal? Egy darabig nekem is "fajt" de nem adtam fel es megerosodott. Ha biztos vagy benne h szabalyosan csinalod akkor nem lehet gond. Eroltesd es belejosz
2022. nov. 21. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!