Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mikor értem el egy adott...

Mikor értem el egy adott gyakorlatnál a bukást?

Figyelt kérdés
Nyílván akkor ha már nem tudsz több ismétlést csinálni, de az mikor van? Pl. mellhez húzásnál, ha már nem vagyok képes több szabályos ismétlésre, azaz nem tudom teljesen mellig lehúzni, vagy csak félig bírom lehúzni, vagy ha meg sem bírom már mozdítani? Tehát onnantól bukás valami, ha nem bírok már több szabályos ismétlést csinálni? Vagy mikortól?

2022. nov. 17. 16:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát onnantól bukás valami, ha nem bírok már több szabályos ismétlést csinálni?"

Így van. Ezért hívják úgy, hogy TECHNIKAI bukás. Viszont bukás esetén nem mindegy, hogy izolációs vagy összetett gyakorlatokról beszélünk.

https://www.youtube.com/watch?v=SNybfVBcr7w&t

2022. nov. 17. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Technikai bukás: Amikor már szabályos ismétlést nem tudsz végrehajtani. Ezt alkalmazd összetett, nehéz súlyos alapgyakorlatoknál. Egy guggolásnál például nem megyünk teljesen bukásig, mert életveszélyes is lehet..

Abszolút bukás: Amikor például belesegítesz egykezes tricepsz lehúzásnál a másik kezeddel az ismétlésbe. Azaz, bukáson túl is mész. Ezt izolációs gyakorlatoknál alkalmazhatod.

2022. nov. 17. 19:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Kösz srácok!
2022. nov. 18. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!