Maximális súly, vagy kontrollált mozgás?
Azt vettem észre, hogy ha a gyakorlatoknál 5-10kg-al visszaveszek a használt súlyból és lassabban, kontrolláltabban csinálom a gyakorlatot, főleg a negatív szakaszt, illetve megállítom a holtponton a súlyt, akkor kisebb súllyal is ugyanannyi ismétlés megy, mint alapból.
Tehát például ahelyett, hogy fekvenyomásnál leengedem a súlyt, és amint érinti a rúd a mellemet ki is nyomom, ehelyett ha lassan engedem le majd pár másodpercre a mellemen tartom a súlyt és utána nyomom ki, akkor 5-10kg-mal kevesebb súllyal is ugyanannyi ismétlés megy. 85kg-ba beletudok nyomni 6 ismétlést úgy, hogy nem figyelek semmire, de ha ezekre figyelek, hogy lassan, kontrolláltan csináljam és megállítsam a rudat a mellemen, akkor 77,5-80kg-al is 6 ismétlés megy.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy használjam a lehető legnagyobb súlyt és ne figyeljek a gyorsaságra, vagy pedig vegyek vissza és csináljam kontrolláltan, lassabban a gyakorlatot és állítsam meg a holtponton a súlyt pár másodpercre?
Egyszer Roni Colemant kerdezték hogy mekkora súllyal kell csinálni a gyakorlatokat.
Azt mondta hogy nem a súly a lényeg.
Én nem súlyemelő vagyok.
Én testépítő vagyok ezért az izomstimulació a cél, nem pedig a minnél nagyobb súly emelése.A súly csak eszköz és nem a cél!
Roniról persze mindenki tudja hogy palyafutása során durva súlyokat mozgatott meg így is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!