Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Okosorak mennyire adnak jo...

Okosorak mennyire adnak jo becslest az elegetett kaloriakra?

Figyelt kérdés

Probalok rovid lenni, de kene egy-ket tipp, hogy hogyan tudnam hatekonyan beloni a napi kaloriaszuksegletemet.

130 kg-rol lefogytam 80 kg-ra, kozben izmosodtam is valamennyit, de eddig az elsodleges fokusz a fogyason volt. Most mar szeretnek jzomtomeget novelni, de ulomunka mellett rengeteg mozgassal (aerob) + edzessel kompenzalok es nem szeretnek aranytalanul sok zsirt felszedni egy keves izomert.

A gond az, hogy kaloria szamlalas mellett piheno napokon 2200-2400, edzos napokon pedig 2800-3000 koruli kaloriak mellett sem akar a merleg 80 kg folotti ertekelt mutatni. Makroimnal a 2g/tskg feherjere figyelek, utana csak nagyobb sulyozassal eszek szenhidratokat, mint zsirokat, de itt mar nem centizek a grammokkal.

Neha van egy kis vizsulyos kilenges 81.5-82 kg-ig, de 2 nap es egy nagyobb kulazas utan ujra 80 kg-nal tartok.

Ugy gondolom, hogy ellensulyoznom kene az aerob mozgassal elegetett energiat is (a mozgast nem szeretnem elhagyni, mert napi 8 ora ules utan altalaban nagyon beut a mehetnekem, mintha lenne egy kis enyhe adhd-m).

Vagy nagyon tul gondolom es ha 2200-2800 kaloriak mellett nem novok, akkor csak kiserletezzek +200-akkal addig amig nincsen merheto valtozas?

2022. okt. 1. 11:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Fitbit Charge 4-em van, baromira túlbecsüli a kalóriafelhasználásomat. Átlagos napon simán mutat 3200 körülit, az nagyon nagy túlzás (igaz, megvan simán a 20000 lépés, na de akkor se). Ha edzek is, akkor felmegy 4000-re, ha nagyon durva a napom, akkor volt már 4500 is.

Viszont teljesen konzekvens, ha egész nap ki sem megyek a lakásból, akkor megáll 1700-nál.

(Mivel engem ez annyira érdekel csak, hogy röhögök rajta, ezért elégedett vagyok az órával.)

2022. okt. 1. 13:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ehhez képest már nem fogsz pontosabbat kapni az órától. Pontosabb ez a kitapasztalós módszer, amit tervezel csinálni.
2022. okt. 1. 13:45
 3/3 BlodDrunk ***** válasza:

Semennyire az összes drasztikusan túlbecsüli,nekem az átlagos napomra edzés nélkül hoz 2800kca-alt amikor van edzés is 3500at kb...

Holott ennyivel simán hízok már..

185cm/92kg

Szoval nem érdemes rá adni mindegy milyen órát veszel..

2022. okt. 2. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!