Mekkora súllyal érdemes kezdeni a felhúzást egy kezdőnek?
Ha azt írjuk, hogy 200 kilóval, akkor annyival kezded?
Értelemszerűen olyan súllyal, amivel szabályosan tudsz szériázni (mondjuk 5x5-öt, vagy amennyi ismétlés a cél).
Mikor anno edzeni kezdtem, nekem simán túl sok volt a 60 kg, és szerintem sokan vannak így. És ehhez hozzá kell venni azt, hogy egy kezdőnél nem szabad a max súlyokat használni.
Kezdj rúddal, aztán 30-cal folytasd, és pakold addig a súlyokat, amíg még tudod szabályosan és kontrolláltan csinálni a gyakorlatot. Ha kezdő vagy, az elsődleges cél az, hogy ráérezz a kivitelezésre, és szoktasd az izmaidat, illetve az ízületeidet a terheléshez.
Ha felpakolsz annyit, amennyivel görbe háttal tudsz húzni 5-öt, abból rokkanás lehet, vagy szerencsésebb esetben egy borzalmas izomláz. Az első 20-25 edzés nem a súlyok széttépéséről szól, hanem arról, hogy megalapozod a későbbi súlyszéttépéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!