Ha tudok 60 kilóval fekvenyomni, akkor elméletileg két harminc kilós kézisúlyzóval tudok dumbell presst csinálni?
Figyelt kérdés
2022. aug. 9. 13:08
1/4 anonim válasza:
Nehezebb egykezesekkel nyomni, nem 1:2 az arány.
Kb 40-45%-a az egykezes súlya a kétkezesnek, 60 kg-s rudad nyomás kb 24-27 kg közötti egykezes nyomásnak felel meg.
Illetve ami nehezebb, az a súlyzó felvétele/lerakása egy adott súly felett.
Ettől függetlenül lehetséges. Ha tudsz 8 ismétlés felett nyomni 60-ba, akkor valószínű, hogy 5 ismétlés körüli sorozatok mennének 30 kg-val.
2/4 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszi. Fáj most a könyököm úgyhogy nem próbáltam ki, csak kíváncsi voltam. Majd ha elmúlik megnézem mennyit tudok 1 kézzel
2022. aug. 9. 13:40
3/4 anonim válasza:
Saját példámat tudom felhozni, hogy nagyon nem ugyanaz a kettő.
Fekvenyomás 80kg 4x12 nagyon simán menne, míg egykezesekkel 40kg-40kg 3x8. Szóval hiába az ugyanannyi súly, teljesen más a két dolog.
4/4 anonim válasza:
Meg az is számít szerintem hogy melyik gyakorlat típus megy "jobban". Én pl egykezesekkel sokkal jobb vagyok, erősebb, mert azt minden mell edzésnél csinálom. Rudas fekvenyomást meg szinte soha, nem is igazán erőltetem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!