Tömegelés - striák?
Elég alacsony, 60 kg-ról (181 cm vagyok) kezdtem tömegelni január-februárban (persze mellé heti 4x eddzek), olyan május környékére 70 kg lettem. Természetesen ez nem csak izom volt, volt mellette zsír, és így értem el az átlagos testalkatot, ami már nem vékony. Azóta 4-5 kg jött fel, ebbe már nem volt annyi zsír. Az utóbbi pár hétben nem híztam nagyon, viszont észrevettem, hogy elkezdtek megjelenni striák rajtam. Az első pár hónapban lett 1-2 a belső combom tetején, ágyék részen, de tényleg nagyon kicsi volt, nem zavart, mert szőrös a lábam + alsónadrág eltakarta. És tényleg az elmúlt pár hétben, amikor nem is szedtem fel sok súly, több megjelent ott a combom belső felén, de ami zavaróbb az az, hogy a hónaljamnál és ahol a bicepszem és a vállam találkozik. Ezek még tényleg kicsik, ha nem keresi az ember nem is veszi észre én is csak véletlen láttam meg amikor borotváltam, de ezek nemrég még nem voltak ott. Itt már nem tetszene, szóval ezt már meg akarnám előzni.
Miket tudok tenni ellenük, hogy ne jelenjenek meg a későbbiekben? Több kalkulátorban is néztem mennyit kellene ennem, és átlagosan 2800-3000 kalóriát adott ki tömegnövelésre. 181 centi, jelenleg 74 kg, heti 4x másfél óra súlyzós eddzés mellé. Ezt nem eszem túl, tehát nem igazán kéne így nyúlnia a bőrömnek.
Köszönöm ha segítetek.
A kalkulátorok ilyen esetben semmit nem érnek. Ezek csak iránymutatók.
Elárulok valamit. Nálam a kalkulátorok súlytartáshoz 2500-2800 kalóriát írnak, ezzel szemben 2500-zal minimális többletben vagyok.
Neked kell kitapasztalni, hogy mennyi kalória kell, nem ilyen hülye oldalakra hallgatni.
Mostmár természetesen nem akarok ilyen ütemben hízni, mostmár minőségi tömegelést fogok csinálni! Csak annyira vékony voltam, hogy ez a súly amit szereztem sem sok rajtam!
Köszi, hogy ilyen rendesek vagytok és figyelmeztettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!