Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegelés - striák?

Tömegelés - striák?

Figyelt kérdés

Elég alacsony, 60 kg-ról (181 cm vagyok) kezdtem tömegelni január-februárban (persze mellé heti 4x eddzek), olyan május környékére 70 kg lettem. Természetesen ez nem csak izom volt, volt mellette zsír, és így értem el az átlagos testalkatot, ami már nem vékony. Azóta 4-5 kg jött fel, ebbe már nem volt annyi zsír. Az utóbbi pár hétben nem híztam nagyon, viszont észrevettem, hogy elkezdtek megjelenni striák rajtam. Az első pár hónapban lett 1-2 a belső combom tetején, ágyék részen, de tényleg nagyon kicsi volt, nem zavart, mert szőrös a lábam + alsónadrág eltakarta. És tényleg az elmúlt pár hétben, amikor nem is szedtem fel sok súly, több megjelent ott a combom belső felén, de ami zavaróbb az az, hogy a hónaljamnál és ahol a bicepszem és a vállam találkozik. Ezek még tényleg kicsik, ha nem keresi az ember nem is veszi észre én is csak véletlen láttam meg amikor borotváltam, de ezek nemrég még nem voltak ott. Itt már nem tetszene, szóval ezt már meg akarnám előzni.

Miket tudok tenni ellenük, hogy ne jelenjenek meg a későbbiekben? Több kalkulátorban is néztem mennyit kellene ennem, és átlagosan 2800-3000 kalóriát adott ki tömegnövelésre. 181 centi, jelenleg 74 kg, heti 4x másfél óra súlyzós eddzés mellé. Ezt nem eszem túl, tehát nem igazán kéne így nyúlnia a bőrömnek.

Köszönöm ha segítetek.

2022. júl. 14. 17:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A kalkulátorok ilyen esetben semmit nem érnek. Ezek csak iránymutatók.

Elárulok valamit. Nálam a kalkulátorok súlytartáshoz 2500-2800 kalóriát írnak, ezzel szemben 2500-zal minimális többletben vagyok.

Neked kell kitapasztalni, hogy mennyi kalória kell, nem ilyen hülye oldalakra hallgatni.

2022. júl. 14. 17:51
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Nekem is vannak, de nem törődök vele... egy a lényeg, toljad neki! Kit érdekel ha reped-szakad a bőr, ez nem szépségverseny!
2022. júl. 14. 18:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem tudsz vele mit csinalni nekemis van a vallamnal, combomnal, hatamon.
2022. júl. 14. 18:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szép hízókúra volt
2022. júl. 14. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért az elég szép, ha fél év alatt 14 kilót sikerült felszedned, lehet lassítani kéne a tempót. Én is hasonló voltam, 182/63-ról kezdtem, felmentem 91 kilóig, de több év alatt. (Na nem azért, mert striáktól féltem volna, egyszerűen nagyon nehezen ment a tömegnövelés a genetikám miatt) De mondjuk, nincs is striám.
2022. júl. 14. 18:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Már bocs de február óta +14kg az rengeteg... megmerem kockáztatni minimális edzésmúlttal mindent kimaxolva még havi 1kg-ban is bőven lenne zsír. Ha ilyen mértékben hízol és jól méred akkor felesleges ennyit enned. Ha pedig hízol tovább fogsz szakadni.
2022. júl. 14. 18:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem eri meg ilyen gyorsan hizni.. annak 90%a felesleg. Nem beszelve arrol h pl felboritja a belflorat es tobb osztrogent fogsz termelni amitol meg vizesebb meg zsirosabb leszel. De sok egyeb nemkivant mellekhatas is van
2022. júl. 14. 18:28
 8/10 A kérdező kommentje:

Mostmár természetesen nem akarok ilyen ütemben hízni, mostmár minőségi tömegelést fogok csinálni! Csak annyira vékony voltam, hogy ez a súly amit szereztem sem sok rajtam!

Köszi, hogy ilyen rendesek vagytok és figyelmeztettek.

2022. júl. 14. 19:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Most majd meglátod, hogy tudsz-e 3000-el hízni. Simán lehet, hogy nem. Edzésnapokon párszáz kcallal szerintem egyél többet mint pihenőnapokon. Tény, hogy most is vékony vagy de szerintem nincs értelme direkt hízni mert később csak megszenvedsz vele. Ha beszólogat valaki a súlyod miatt (amiért kevés) le kell szarni. Ez a kultúra ami itthon van hogy az emberek büszkék a lógó zsírhasukra meg a zsírcsöcsre mert ők legalább férfiasan 110kg-ok nem csak 70-80kg az röhej. Hosszútávban kell gondolkodni, ne 1-2 év alatt akard elérni az ideális formát.
2022. júl. 14. 20:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Emberfüggő, én egszer 3 hónap alatt masszv zabálással szedtem fel 15 kilót és nem lett striám. Ha ilyen ütemben hízol, akkor még több lesz. FÓkuszálj a száraz izomtömeg növelésére inkább, az lassabb így nem fog repedi a bőröd és minőségibb tömeget fogsz egyúttal felpakolni.
2022. júl. 15. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!