Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Sporttársak! Miért nem érzem...

Sporttársak! Miért nem érzem alig a mellizmomat nyomások, illetve tárogatás közben? Nektek is ez van?

Figyelt kérdés
Miután elolvastad a kérdést, gondolom egyből azt írnád hogy "biztos rosszul hajtod végre, előrebukik a vállad és azzal nyomod el...". Nem ez a helyzet, tudom hogy hogyan kell ezeket a gyakorlatokat szabályosan végrehajtani (vállakat le kell szorítani, hátrahúzni, illetve minthogyha a bicepszemet akarnám közelíteni egymáshoz.) Már videót is készíttettem magamról, illetve a teremben is 4-ből 4 ember azt mondta hogy jól csinálom. (A fizikumukból látszódott hogy tapasztaltabbak, nem csak random embereket kérdeztem meg). Annyi hogy csak másnap érzem egy dolgoztam mellizomra csak egy nagyon minimális izomlázzal. Valaki hasonló szituáció?

2022. jún. 18. 23:46
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
En erzem mindig, nagyon bedurran, mint minden amire epp edzek. Le is van maradva vagy csak nem erzed?
2022. jún. 19. 07:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az izomláz nem mérvadó.

Amióta elkezdted tudtál a súlyon emelni amivel dolgozol?

Kinézetre van fejlődés?

2022. jún. 19. 09:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy két bemelegítő széria után is már annyira be van durranva a mellem hogy szinte fáj bármit is csinálom
2022. jún. 19. 10:24
 4/10 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló

Igen tudtam emelni a súlyon, rosszul fogalmaztam, a tolódzkodásnál nagyon szoktam érezni, de nincs elmaradva a fizikumomhoz képest.

2022. jún. 19. 10:28
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Megvan a lehető legnagyobb mozgástartomány? Leengeded mellre a rudat, és onnan nyomod ki? Ilyen problémát azoktól szoktam hallani, akik félismétléseket végeznek, pumpálnak, lószar mozgástartományban. Nem feltételezem, hogy te ilyen vagy, bocsánat, csak kérdezem, hátha ez a probléma.

De ha a technikai kivitelezés tényleg szabályos, stimmel a mozgástartomány, stimmel a progresszió, akkor anatómiailag nem tud nem dolgozni a melled rudas fekvenyomásnál, szóval annyira ne aggódd túl. Ha az izom fejlődik, nincs lemaradva, akkor én itt olyan nagy problémát nem látok. Az már nagyobb probléma, ha minden mellezésed után izomláz jelentkezik. Remélem nem izomlázat hajkurászva edzel, nem bedurranásra vadászol, hanem progresszióra, ugye?

2022. jún. 19. 10:42
 6/10 A kérdező kommentje:
5-ös, ne aggódj nem a bedurranásra vadászok. Nem szoktam izomlázat hajkurászni, arra értettem hogy másnap csak érzem hogy dolgoztam rá, de ezt nem is lehet izomláznak nevezni. Egyébként a fekvenyomást egykezes súlyokkal szoktam végezni hogy nagyobb legyen a mozgástartomány, és hogy ne legyen az egyik oldal erősebb mint a másik.
2022. jún. 19. 11:32
 7/10 anonim ***** válasza:
72%
Azért nem érzed mert még kevés a hús rajta. Kitartás és majd alakul
2022. jún. 19. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:
59%

Egyenes rúddal kellene csinálni nem egykezessel,mert egykezes súlyzónál fekvenyomás a vállakat jobban igénybe veszed. És egy egy kört bukásig, az edző partnereddel ha van.

De gondolom terembe jársz le, próbáltál már smith gépen fekvenyomni? Meg van a pálya ahol mozog a mellizom.

És még próbálhatsz vetkőző sorozatot is belevinni, az tuti durranás

2022. jún. 23. 11:24
 9/10 A kérdező kommentje:
8-as köszönöm szépen a választ! Látom segíteni akarsz, de sajnos már mindegyik variációt megpróbáltam, smith gépen is csináltam, vetkőző sorozatot mindig alkalmazok. Illetve a próbáltam már csökkenteni a súlyt, lassabban leengedni se semmi.
2022. jún. 23. 12:50
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem jól csinálod. 3 évig én is azt hittem, hogy jól hajtom végre, aztán kiderült, hogy nem. :) Majd egyszer csak rájössz, nem tudunk veled mit kezdeni.
2022. jún. 23. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!