Mit gondoltok egy ilyen edzéstervről?
Mell + Vádli – 12 sorozat
Fekvenyomás 3-4x8
Ferdepados fekvenyomás kézisúlyzóval 3x10
Vádli állva 3x10
Vádli ülve 3x12
Hát – 13 sorozat
Felhúzás 2-3x6
Evezés 3-4x10
Húzódzkodás 3-4x10
Csigás evezés 2x12
Vállvonogatás 3x12
Combfeszítő + Combhajlító – 12 sorozat
Guggolás 3-4x8
Merevlábas felhúzás 3-4x10
Bolgár guggolás 3x12
Combhajlító 3x12
Váll + Kar – 24 sorozat
Mellről nyomás 3-4x8
Szűknyomás 3x10
Szuperszett 1:
Oldalemelés 3x12
Bicepsz 3x10
Szuperszett 2:
Tricepsznyújtás fej fölött 3x12
Kalapács bicepsz/Ferdepados bicepsz 3x12
Szuperszett 3:
Fordított bicepsz 3x12
Döntött törzsű oldalemelés 3x12
Tehát az a lényege hogy egy edzés minél élvezhetőbb legyen, 4-5 gyakorlattal/edzés, nem sok sorozattal így 45perc - 1 óra alatt le lehet edzeni.
A volumen azért ilyen kevés, mivel ebből kifolyólag, hogy nem sok egy edzés és a volumen sem sok, lehet hasonlóan csinálni mint egy push-pull-leg-et, heti 6x, akár 7x is.
Mit gondoltok erről?
Illetve még egy ilyet is írtam, ez nem tudom jobb-e:
A
Fekvenyomás 5x8
Mellről nyomás 5x8
Szűknyomás 4x10
Oldalemelés 4x12
B
Húzódzkodás 4x8
Evezés 4x8
Bicepsz 4x10
Dt. Oldalemelés 4x12
C
Guggolás 5x8
Felhúzás 3x8
Combhajlító 4x10
Vádli 4x12
A felbontás pedig A-B-C-A-B-C-pihi
A sorozatszám itt ennél lehet kicsit sok.
Most ha heti 4x edzenék, de többet, több volumennel az ugyanúgy odatenne, mint így. Ez +2 nap, viszont cserébe minden edzés rövidebb.
Ez most olyan mintha azt mondanád hogy ha egy alsó-felsőtestes felosztást felbontanék 4 napról 6 napra, úgy hogy amikor 6 napra van bontva az egyes edzések rövidebbek, kevesebb a volumen, akkor az túl sok, de a 4 napos felbontásban már jó.
De már mindegy, a #1-es válaszomban lévő tervet kezdtem el csinálni és ma volt az első nap, jó volt.
Pontosan ezért állítottam össze egy ilyen edzéstervet. Már egy jó pár éve edzek, de nem tudok elérni jó eredményeket, mivel nem csinálom rendszeresen, valamikor csinálok egy edzést 1 hétig elmegy a kedvem, vagy csinálom egy ideig aztán hirtelen abbahagyom, ezért nincs meg az eredménye.
Innen jött az az ötletlet, hogy mi lenne ha nem a hagyományos heti 4 napos edzést követném, melyhez annyira nincs is kedvem, 7-8 gyakorlatot végigtolni, néha 2 órás egy edzés, stbb.., helyette inkább rövidebb de élvezhetőbb, tarthatóbb edzést csinálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!