Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túl nagy a súly a gerincemnek?

Túl nagy a súly a gerincemnek?

Figyelt kérdés

10kg súlyzótt emelek, bicepsz nővelésére.

66kg vagyok.179 cm magas.

Félek, hogy gerincsérvet kapok, úgy érzem, hogy bírom, 1 hónapja edzek 8x 4setet.

Nem értek a súlyzós edzéshez mostanában kezdtem el utána nézni.

2022. júl. 3. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Nem hiszem, egy átlag ember elbír ennyit. De csak óvatosan eddz kezdőként.
2022. júl. 3. 21:12
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Tehát attól félsz, hogy bicepszezés közben fogsz gerincérvet kapni? Te hogy bicepszezel? Karhajlítás közben felülésezel? Vagy mi?

Folytasd az utánanézést a súlyzós edzésnek, bár ha ezt a baromságot egy forrásban olvastad, akkor onnan soha többet ne tájékozódj. Attól nem fogsz gerincsérvet kapni, hogy 10 kilós súlyzókkal pumpálgatod a karocskádat. Az emberi test azért egész jól ki lett találva, nem olyan egyszerű gerincsérvet kapni. Majd ha nulla mobilitással, nulla technikával elkezdesz komolyabb súlyokkal guggolni/felhúzni, akkor kezdj el aggódni a sérv miatt. Egy köldök- vagy egy lágyéksérvet egyébként sokkal könnyebb kapni, de ez sem valószínű, hogy 10 kilós kisbaba súlyzóknál rizikófaktor.

Amúgy jól értem, hogy egy hónapja 10 kilós súlyzókkal csinálod bicepszre a 4x8 ismétlést, és ettől várod a bicó növekedését? Edzőn nem gondolkoztál még?

2022. júl. 3. 21:15
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Trollkodik a fiúcska!

Régebben több ilyen kérdés volt, nyilván most talált rá ezekre, azt kicsit átírta a kérdést.

2022. júl. 3. 21:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Második válaszoló jól értetted.

Állva kihúva emelem. Mind a kettő kezemben van 10 kiló, egyszer egyiket másszor másikat.

Várom a további válaszokat

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. júl. 3. 22:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Helyes gyakorlatnal nem terhelodhet a gerinc. Valoszinuleg a “nagy” suly miatt hatradolsz stb.

Melyhatizom gyakorlatokat is csinaln. Felhuzas stb.

Meg valassz olyan sulyt amivel csak koncentraltan szabalyosan bicepszeznintudsz.

2022. júl. 3. 23:04
 6/7 anonim ***** válasza:
69%
Huuh 10kg az elég sok! Asszem a világrekord 5kg megemelése, valami Jeddi Hall csinálta vagy Bjorn Thorson. Nem nyírnám ki magam a helyedben, plusz mi van ha leejted a súlyt és beszakad a padló?
2022. júl. 3. 23:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem vicceltem, akkor kb. a meghűléstől fájhat a hátam a derekam környékén.
2022. júl. 4. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!