Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 500 kalória deficit is hamarab...

500 kalória deficit is hamarabb leépíti az izmot mint a zsírt?

Figyelt kérdés

Mennyi az ideális deficit ha szálkásodni akar az ember?

Tapasztalatom szerint az izom gyorsabban lemegy mint a zsír.

2022. jún. 6. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Elmondtuk a másik kérdésed alatt is, hogy naturál hobbigyúrósként értelmezhetetlen a szálkásítás fogalma. Nem jelent számodra semmit ez a szó, ezt értsd meg. Te naturálban nem tudsz úgy "szálkásítani, beszáradni", meg hasonlók, hogy ne bánja az izomtömeged, ami hobbigyúrósként amúgy sem hiszem, hogy olyan hatalmas. Naturálon minden egyes deka izomszövetért meg kell dolgozni az évek során. Ha az ember naturálon játsza a kokszos testépítő bajnokot, a Bereczki Krisztiánt, akkor a nagy nehezen megszerzett izomszövet megy a kukába a saját baromsága miatt, aztán szálkásítás végére kap egy gyenge, vékony srácot, aki úgy néz ki, mintha sportolgatna valamit.

Ha esztétikailag és egészségügyileg negatív módon dagadt vagy, zsíros vagy, fedett vagy, akkor először fogyj le egy tartható, normál testzsírra. Ha ez megvan, akkor egy progresszív súlyzós edzésterv mentén, minimális kalóriatöbbletben (200-300 kcal szufficit) kezdd el a munkát, és ahogy telnek a hónapok, évek, úgy leszel erősebb és izmosabb. Máshogy nem fogsz tudni érvényesülni naturálon.

2022. jún. 6. 10:20
 2/6 A kérdező kommentje:

1

Nem akarok Schwarzenegger külsőt.

Csak a hasi zsírt szeretném úgy leadni, hogy izomba ne menjek vissza ugyanarra a szintre mint edzések előtt voltam.

Érzékelem az izomtömeg növekedését, erőbeli növekedést, hogy tápkiegészítőkkel is lehet jól fejlődni.

Csak amikor benyomom az 500 kalória deficitet akkor a szervezetem felfal minden izmot míg a zsírhas ott marad. Tehát akkor legalább dolgozná fel arányosan mindkettőt, de nekem csak az izmot eszi meg érted? És ezt szeretném tudni, hogy miért illetve mit csinálok rosszul?

2022. jún. 6. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak hasról nem lehet fogyni, értse már meg mindenki.

Nem az izom amiből elsőnek fogysz ha megvan a megfelelő fehérje bevitel.

Kb a napi kalória beviteled 75%-al indul meg a fogyás.

2022. jún. 6. 17:25
 4/6 A kérdező kommentje:

3

Súly szinten tartásához szükséges kcal: 2600

Általam bevitt kcal: 2000-2200

Elvileg jó úton vagyok. Tehát akkor lehet az izmokról tűnt el a zsír előbb ezért érzem kisebbnek magam?

2022. jún. 6. 17:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Az izmok "CSAK" fehérjével "táplálkoznak". Szóval ha van elég fehérje, akkor hiába a kalória deficit, az izmaid megfelelő edzés és pihenés mellett még nőni is fognak. Szóval ne aggódj, ha viszel be elég fehérjét, akkor NEM fogsz izomtömeget veszteni.

Persze bonyolultabb folyamat ez az egész annál, mint ahogy írtam, de így a legegyszerűbb elmagyarázni. Biokémikusnak tanulok, szóval ha gondolod üzenetben részeletesebben is kifejthetem:D

2022. jún. 7. 18:41
 6/6 A kérdező kommentje:

5

Persze, örülnék ha kifejtenéd.

Nagy gyúrósok általában azt mondják, hogy fontos a kalória többlet tömegnövelés esetén és 2gramm fehérje testsúly kilogrammonként.

2022. jún. 7. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!