Ezek jó mellizom gyakorlatok vagy semmi értelme csinálni?
Az egyik 3:15-től van, a másik egyből utána 4:00-tól. Eddig nem csináltam de most kipróbáltam és elég jól éreztem a mellizmom. Persze mindkettőt kiegészítésként alkalmaznám, egyébként fekvenyomok rúddal, egykezessel, tárogatok, áthúzok. A változatosság miatt érdemes ezt a kettőt beilleszteni vagy nem?
Rengeteg bullshit hülyeséget mond a csávó. Haza fitnesz YouTuberek közül pont nem a Sportaholicot ajánlom. Sokszor a shopbuilder színvonala alatt vannak információban. Vándorolj át erre a csatornára, ha használható tudásra vágysz testépítés terén:
https://www.youtube.com/channel/UCkF36L3qMBfZvX7DhMDC-_g
Az első mellgyakorlat egyébként tulajdonképpen nem is mellgyakorlat, vagy ha valaki annak nevezi, akkor tekinthetjük a legrosszabbnak, legfeleslegesebbnek. A mellizomnak (pectoralis major és minor) tulajdonképpen három funkciója van: stabilizálja a lapockát, forgatja a felkarokat, továbbá közelíti egymáshoz a felkarcsontokat. Ez a gyakorlat egyetlen funkciónak sem felel meg, ergo izomépítési szempontból kuka.
A második gyakorlat egy életképes "fekvenyomás variáció" lehet. Ha befér az edzéstervedbe, akkor kiegészítőként berakhatod, de túl sok értelme nincs, nem múlik rajta semmi, szóval ha nem iktatod be, akkor sem történik semmi.
A mellgyakorlatoknak (push) még mindig a rudas fekvenyomás a királya, az egykezesekkel nyomás pedig a királynője. A többi maximum csak alattvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!