Húzódzkodásnál egyáltalán nem érzem a hátamat, miért?
Sziasztok,
lassan egy éve edzem komolyabb szinten és húzódzkodások közben csak az alkaromat és a bicepszemet érzem. Vállamat és hátamat egyáltalán nem. Mi lehet az oka? Vagy célszerű lenne cserélni a húzódzkodást valamilyen evezésre?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
36/F ( 178cm, 78kg )
Ugyan ez lehúzás, de húzódzkodásnál is próbáld ki ezt a fogást:
Én kipróbáltam, tényleg jobban érzem a hátam, ha így fogom.
Jó a fordított evezés is. Megmozgatja a hát összes izmát.
Neked kel rájönni hogy hol a hiba a húzódzkodásban.Nézzél videókat, hátha megleled a problémát.
Előbb gyúrjál szerintem az agy-izom kapcsolatra, kisebb súlyokkal. Ha már tudod aktiválni könnyen a hátizmaidat, akkor tudni fogod, hogy milyen érzésre kell figyelned húzódzkodás közben.
Nekem az segített ha kicsit ívesen tartom a felső testemet úgy, hogy a melleim teteje felfele nézzen, akkor húzás közben tudom közelíteni a lapockáimat egymáshoz és érzem, hogy dolgozik a hátam.
#12 ott a pont
Erősítsd a hátad pl az általad is írt evezésekkel
Én sem érzem annyira. Én olyan hetet nyolcat tudtam, most szüneteltetem, de inkább szerintem a hát felső részét dolgoztatja és a lapocka körüli izmokat meg a kart, meg a vállt. Persze tartod törzsből, működnek az izmok, de a széles hátizom elég nagy ahhoz hogy nehéz legyen bedurrantani. Húzódzkodásból is akkor történt valami amikor 50-60-t csináltam. Ezért jó a row, meg a hiperhajlítás stb..nekem először a rudas evezéstől nőtt a hátam nagyot.
Sza a laterális izom nyúlik nagy van felső alsó része nem olyan egyszerű megedzeni. Én mint hobbista mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!