Váll edzéshez elég ennyi gyakorlat?
Ennyi gyakorlat nem kell.Szetb.szod a válladat vele.
Egy normális par sorozat állvanyomás után kötve hiszem hogy csinálsz még 3,4 fajta gyakorlatot.
Max 2 elég.
Ez egy alkalom?
Mert arra szerintem felesleges. Első deltoiddal én nem szórakoznék, mert a mellizmok dolgoztatása során azokat is edzed. Oldalsó deltoid és hátsó deltoidnál én 1-1 gyakorlatot csinálnék.
Én kifejezetten vállra csak nyakból vagy vállból nyomást, oldalemelést és előre emelést csináltam. Elég rendesen kifejlődött a vállam, mindig megvádoltak, hogy szedek/szúrok valamit, pedig csak normálisan kajáltam.
De sosem volt csak "váll-nap" heti 2x edzettem, és mindig kombináltam, lényeg az volt hogy heti 1x minden meg legyen dolgoztatva, a lábat nem teremben edzettem, mert futottam és bicajoztam mellette.
#4 Ha nem izolálgatod az izomcsoportjaidat gépeken hanem normális szabadsúlyos gyakorlatokat végzel akkor abszolút fölösleges a vállra ennyi gyakorlat.
Felhúzás és húzódzkodás a hátsó deltoidot edzi. Sőt igazából a lehúzás is.
Első deltoidot szinte az összes mellizom gyakorlat edzi.
Egyedül amire érdemes odafigyelni az az oldalsó deltoid de kb ennyi.
4 gyakszi elég. 1 első deltára, 2 oldalsóra, 1 hátsóra.
Pl. Mellről nyomás, oldalemelés, oldalemelés gépen (vagy csigán), döntött törzsű oldalemelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!