Fekvenyomásom nem fejlődik, de más mellgyakorlatom egyre jobb. Ez mitől lehet?
5 napot edzek egy héten, egy nap egy izomcsoport felosztásban. Mell napom úgy néz ki, hogy:
-Fekvenyomás
-Ferdepdos nyomás egykezes súlyzóval
-Tárogtás (nagyon enyhén döntött padon)
-Áthúzás
-Kereszthúzás csigán
A fekvenyomást kivéve a másik 4 gyakorlatban szinte hétről hétre fejlődök, vagy mindig egy kicsit nagyobb súllyal csinálom, vagy ugyanazzal a súllyal több ismétlést csinálok. De fekvenyomásban kb. 2-2,5 hónapja megrekedtem 90 kilónál és kész. Onnantól kezdve se tőled, se hozzád. 90 kilóba bele tudok nyomni 5-öt, és azóta nincs semmi előrelépés. Kérdésem, hogy ez mitől lehet, illetve mit csináljak, hogy végre fejlődjek fekvenyomásban is?
lehet hogy gyenge a tricepszed
lehet hogy a vállad a gyenge.
lehet h rossz a technikád
lehet h mire a fekvenyomáshoz érsz már fáradt vagy.
szerintem érdemes lenne átvariálni az edzésed, és heti 2x megedzeni mindent, igy heti 2x tudnál fekvenyomni ami szerintem jót tenne a nyomásodnak.
ha igy teszel, elég lesz kevesebb gyakorlat is.
fekvenyomás +mellé egy mellgyakorlat ami szimpatikus.
pl ferdepados nyomás kézisúlyzókkal vagy tárogatás
Hát nem csodálom hogy nem fejlődsz, minek ennyi gyakorlat? Kb 2 elég lenne.
Fekvenyomásod nem fejlődik mert valszeg rossz a technikád amivel csinálod, plusz ennyi junk volumentől bizonyos izomcsoportok meg fogják adni magukat.
Ez az 1 izomcsoport 1 nap brosplitről meg átállnék valami normális rendszerre, arra is kíváncsi lennék hogy miből áll az a többi 4 nap? Nem csodálkoznék ha lenne előtte valami tricepsz nap amin szarrá edzed azt, majd másnap mellezel és csodálkozol hogy nem megy a fekvenyomás
Köszi, ez hasznos volt. Variáláson nem gondolkoztam, mivel sok edzésfelosztást kipróbáltam már, ez jön be legjobban. És erőben is, ezzel értem el a legtöbbet. Mondhatnám, hogy váll napon a mellről nyomásom, vagy láb napon a guggolásom ugyanúgy fejlődik szinte hétről hétre, csak ez a fekvenyomás valahogy nem akar tovább menni.
Hülyének azért ne nézzük egymást, jó? A tricepsz edzés után legalább 4, de van hogy 5 nap is eltelik, mire a mell következik. A tricepsz edzésem pedig úgy néz ki, hogy: szűknyomás, letolás csigán, tric. nyújtás fekve, letolás kötéllel.
#4 Nem nézlek hülyének, szimplán az edzéstervedet nézem rossznak.
Minden testrészedre vagy 3x annyi gyakorlatot végzel mint ami szükséges, amíg csak kezd az ember ez működik, bár közel sem hatékonyan, de ahogy haladsz előre egyre több falba fogsz ütközni.
Gyakorlatilag gépről gépre ugrálsz és mindent is izolálsz. Ha erősödni akarsz akkor az alapgyakorlatokra kéne fókuszálnod.
Én őszintén azon is csodálkozom hogy 90kg ig eljutottál ezzel az edzésformával.
#4:
Viszont ha belegondolsz, előnye ennek az edzésformának, hogy minden izmot, minden irányból, keményen meg tudsz edzeni. Ott van pl. a váll. Eleve van egy elülső, egy oldalsó, és egy hátsó része. Evidens, hogy mindhárom részt nem tudod csak a mellről nyomással kellőképp megedzeni. Én ezért csinálok részenként 2-2-2 gyakorlatot, azaz összesen 6-ot. Természetesen a mellről nyomás és az oldalemelés, mint alap vállgyakorlatok, köztük vannak. Megjegyzem a mellről nyomásom csak 20 kilóval kevesebb, mint a fekvenyomásom, a héten 70 kilóval ment a 6 ism. akkor a jövő héten valszeg meglesz a 8-9. Szóval igazából nem panaszkodok, csak azzal a fekvenyomással kéne kezdenem valamit.
Kérdező, nem kell neked minden izomterületet izolálnod.
Az alapgyakorlatok pont erre jók, mert sok izomcsoportot edzenek.
Fekvenyomás az elülső vállat, mellet és tricepszet. Felhúzás a hátsó deltoidod, lapocka feszítő izmaid, és gerincoszlop izmait.
Fej felett nyomás főleg az oldalsó deltoidot illetve a mellizom felső porcióját.
Egy csomó időt pazarolsz arra hogy mindent izolálj, ehelyett simán meg tudnál legalább heti 2x egy izomcsoportot mozgatni.
Madcow-ot csináltam régebben, az bejött. Ha ugyanarról beszélünk, én ezt csináltam:
Viszont egy idő után édes kevés. Pl. van benne 1 héten 1x 1 db gyakorlat vállra (fejfölé nyomás) és 1x 1 db gyakorlat bicepszre (kétkezes bic. húzás) ez haladó szinten, halottnak a csók kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!