Szerintetek ez jó lenne kardió helyett?
nem szeretek kardiózni, de az állóképességem sajnos a béka s*ge alatt van, és szeretném azt is fejleszteni.
heti 2x edzek minden izomcsoportot ppl felosztásban. arra gondoltam, hogy a hét első felében nagy súllyal alacsony ismétlésszámmal dolgoznék mint eddig, a hét másikfelében pedig kissebb súllyal magas ismétlésszámmal és kevesebb pihenővel.
szerintetek ez nem menne az izomtömeg és erő rovására?
Ezzel nem fogod kiváltani a kardiót. Van is egy ilyen vizsgálat (majd megkeresem a másik tabletemen, mert azon van elmentve), amin azt vizsgálták, hogy az ilyen magas ismétlésszámú, pörgős, lihegős, darálós súlyzós edzések mennyire állják meg aerob tekintetben a helyüket a hagyományos kardió mozgásformákkal szemben (pl. futás, bicikli, elliptikus tréner, ugrókötél), és hát sehol nem volt a súlyzós edzés. Egész egyszerűen ez azért van, mert azt nem állóképesség javítás céljából találtuk ki, hanem izom és erőszint fejlesztés céljából.
Heti 2x30 perc kardió edzés a tanulmányok szerint elég arra, hogy javítsd az állóképességedet, és hogy tegyél az egészségedért. Azt a heti 2x30 percet ki lehet bírni. Én többet szoktam, mert van mit dolgoznom a nyugalmi pulzusomon, de a tudomány szerint a heti 2x30 perc már elég tud lenni. Erőemelőként én is utálom a kardiózást, úgyhogy megértelek, de sajnos rá kell állni a rohadt futópadra (vagy válassz bármit), és csinálni kell, különben az állóképességünk, a szívünk és az érrendszerünk előbb-utóbb morcos lesz.
értem, köszi!
jelenleg heti 6 edzésem van nem lenne sok szerinted ha még 2 kardiót is tolnék mellé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!