Napi 5 perc plank mennyit ér?
Figyelt kérdés
Elterveztem, hogy edzőterembe fogok járni megfelelő edzéstervvel, de sajnos a munkám és egyéb elfoglaltságaim miatt csak ritkán, rendszertelenül tudok járni az edzőterembe.
Ezért megfogadtam, hogy ha nem is tudok edzőterembe menésre időt szakítani, mindenképpen minden nap csinálok legalább egy 5 perces plankot (persze nem egyszerre, nem bírom, de darabokban), mert azt mondják, hogy rövid ideje ellenére nagy hatással tud bírni. Ezt az 5 percet mindig rá tudom szánni.
A kérdésem az, hogy ezzel mit tudok elérni, mennyit fog használni hosszútávon.
2022. márc. 11. 20:14
1/9 anonim válasza:
Sokat. Egy nagyon jó gyakorlat, megdolgoztatja szinte az egész testet
2/9 anonim válasza:
Menni fog az egyszerre is.
Problaj meg ne csak statikus planket csinálni, úgy jobb.
4/9 anonim válasza:
Semmit. Csinálj hidat és sárkányzászlót, szánj rá legalább fél órát.
5/9 anonim válasza:
A törzsed erősödhet de látszata nem lesz ha van zsírréteg a hasadon. Sőt ha nincs akkor se fog sok minden látszani abból h te napi 5 percet plankelsz. Mellé kellene hasprés, lábemelést is csinálni h izmosodjon a hasad. Napi 5x1 perc plank édeskevés, ettől nem fogsz se fogyni se jobban kinézni se egészségesebb lenni ha semmi mást nem csinálsz és az étrended nem jó. A plank hasznos de önmagában kevés. Én a tabatát ajánlom napi 10-15 perc és az tényleg segít a fogyasban, meg a teljes testet megmozgatja nem csak a törzset. Mondjuk kell hozzá egy jobb kondi, ha évek óta semmit nem sportolsz nem biztos h bírni fogod vagy nem úgy ahogy kellene és értelme lenne. Ha nem ismered írd be a youtubera h Tabata. Meg olvass utána, 15 perces edzéssel annyi kalóriát égetsz el mint 50-60 perces kocogással vagy biciklivel. Persze ha kellő intenzitással csinálja az ember.
7/9 anonim válasza:
Kulsoleg kb semmit. A torzset erositi es ennyi kb
8/9 anonim válasza:
Latom regi kerdes de azert valaszolok hatha meg valakinek jol jon. Majdnem egy hete kezdtem el minden nap legalabb 5 percet plankelni, es en latok minimalis valtpzast a testemen. Van a hasamon zsír, de valamivel mintha laposabb lenne. Emellett semmi mást nem csinalok, talan ha a kajara odafigyelek hogy ne egyek sokat. Iskolaba jarok igy a lepes szamom is viszonlag magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!