Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mai edzésen kicsit elnyúlt...

Mai edzésen kicsit elnyúlt mert két sorozat közt volt hogy 5perc pihenő időt is tartottam,de ami a tervem volt azt megcsináltam. Sok az az 5 perc pihenő két sorozat közt?

Figyelt kérdés

Ma növelték a súlyokat,de azon voltam hogy ne csak ötöt-hatot tudjak bele nyomni hanem legalább tízet,de ahhoz picit többet kellett pihennem,mert éreztem hogyha csak ilyen egy percet pihenek rá akkor nem fog menni.

Elnyúlt az edzésem de még lett.

Van valami negatív oldala annak ha az ember kicsit jobban rápihen a következő sorozatra hogy úgy teljesítsen ahogy azt szeretné?

2021. júl. 23. 11:37
 1/1 anonim ***** válasza:

Inkább összetett, nagy súllyal végzett gyakorlatoknál érdemes nagyobb pihenőidőket alkalmazni (pl. fekvenyomás, guggolás, felhúzás). Ezt is értelemszerűen a "nehéz" sorozatok között érdemes beiktatni, hogy az ember könnyebben el tudja érni a betervezett ismétlésszámot.

Erőemelőknél van rá példa, hogy valaki két nagyon nehéz sorozat között tart 5 percnél hosszabb pihenőket is, hogy meglegyen az előírt volumen.

Tehát nincs baj a hosszabb pihenőidőkkel, de azokat is okosan kell használni (és nem minden gyakorlatnál, illetve nem minden edzésen).

2021. júl. 23. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!