Ennyi idő elég volt "tömegelni"?
Sziasztok.
7 hónapja belekezdtem életem első izomépítéses korszakába. Rájöttem, hogy hiba volt, mert túlzottan függök attól, hogy mit mutat a mérleg.. Folyamat ezen stresszelek, hogy ne menjen fel túl gyorsan és már belefáradtam.
Naturálként teljesen feleslegesnek érzem ezt a tömeg-szálka ciklust. Engem ez mentálisan nagyon a padlóra tud küldeni, ahogy észrevettem.
7 hónap alatt feljött 9 kg, ami nem túl kevés, de tekintve, hogy kezdő vagyok (15 hónap edzés, ebből 8 hónap otthoni) szerintem még beleférhet.
A kérdés: 7 hónap alatt építettem-e vajon annyi izmot, hogy lenne-e értelme leszálkásítanom? Nem kevés ez az idő ahhoz, hogy érdemleges izom legyen rajtam? Nem szeretnék feleslegesen szálkásításba belekezdeni.
72kgról indultam, most 81kg vagyok. A cél 75kg környéke lenne, szóval nem szabadulnék meg túl sok súlytól. 75kg után pedig szintentartáson fogok edzeni. Lenne értelme 7 hónap után belekezdeni egy szálkásításba? Mindenhol azt olvasom, hogy 1 év minimum kellene.
U.i.: Izom szerintem jött rám, mert erősödtem rengeteget. (fekvenyomásnál pl július végén, amikor kezdtem az izomépítést, 75kg volt a maxom, ez 110kg volt másfél hónapja, de szerintem a 115-120kg is meglenne most)
#7 Azért az ki kérem magamnak, hogy mell-bicepsz..
5x edzek hetente, alsó-felső-push-pull-leg felosztásban.. Egyszer sem hagytam még ki lábnapot.. Tudom, hogy az nem lóg ki a BMW ablakából, de akkor sem skippeltem még soha... :D
Tehát 72 kg osan kezdted az edzést edző teremben július végén, és 75 kg volt a maxod fekvenyomásban? Nekem ez hihetetlen, hogy kezdőként többet kinyomsz mint a test súlyod.... Gyanús vagy te nekem.
Én 88 kilósan kezdtem el edzeni, most vagyok 94 kg. Alapból nem olylan gyenge a fizikumom, alapból nem vagyok annyira gyenge, sok fizikai munkát végeztem, bírom a terhelést. De én olyan 40 kg vel tudtam kezdeni, persze nem ez volt a maxom, szerintem olyan 50 ment volna ki kezdőként, most 60 kg vel szériázok 3 hónap után. Szerintem a 75 most menne ki nekem 1 szer.
Igen, 75kg volt a maxom fekvenyomásban kezdőként. Nem hinném, hogy ez olyan hihetetlen lenne.
Most, 7 hónap eltelte után 100kgba megy 3x5 jobb napjaimon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!