Ha izmot akarok felszedni, akkor muszáj lesz tömegelnem?
Most vagyok túl egy majdnem 30 kilós fogyáson, de össze vagyok zavarodva, hogy hogyan tovább. A testzsírszázalékom még mindig nem valami alacsony (21-22%), és kevés izom is van rajtam. (Egyébként jelenleg 179 cm és 76 kg vagyok)
A célom egy olyan test amin van egy esztétikus izomtömeg, minél kevesebb testzsírral. Szívem szerint fogynék tovább, mert még mindig nem tetszek magamnak ekkora testzsírszázalékkal, de akkor meg izom nem lesz rajtam és csak simán vékony leszek gondolom. Most akkor muszáj lesz innen még tömegelnem, ha izmosodni akarok? Egyszerre fogyni és izmot építeni nem lehet?
Lassú tömegelés kell neked személyre szabottan.
Hogy mennyi ch kell azt neked kell kitapasztalnod.
lehet egyszerre fogyni és izmot építeni, én 36 kilt fogytam (eddig) és 5-6 kiló izmot szedtem fel a testfelépíés mérések alapján. folyamtosan deificitben, néha súlytartáson, de sose szufficitben
viszont ahogy az arányokból is érzed, ez egy elég lassú tömegelés (1,5 év)
A lényeg, hogy könyvet ne vegyél a kezedbe.
Leépíti az izmokat.
21%-os testzsírral én még nem kezdenék bele a tömegelésbe.
Amúgy a kezdőknél elég gyakori, hogy szálkásítással kezdik a kondit és bizony megfelelő proteinbevitellel és edzéstervvel szálkásításnál is fel lehet szedni izomtömeget ((((KEZDŐKÉNT))).
Én is szálkásítással kezdtem meg a kondizást, a vállaim pl nagyon szépen meggömbölyödtek, pedig kalóriadeficitben voltam. Nem, nem azért, mert lefogytam és tónusosabb lett, hanem mert tényleg épült nekem oda izom. 3-4 év kondizás után már ilyenre nem lenne képes a test, mert hozzá van szokva, hogy terhelődik az izomzat.
15%os volt a testzsírom kb amikor belekezdtem az első tömegelésembe és ott is elég könnyen szedtem fel izmot, zsír alig jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!