Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Honnan tudhatom, hogy kihoztam...

Honnan tudhatom, hogy kihoztam magamból a maximumot és fejlődni fogok?

Figyelt kérdés
Az első pár edzésem személyi edzővel volt, az edzések utáni pár napban komoly izomlázat éreztem. Szerdán voltam először egyedül, a terv alapján amit ő készített. Minden gyakorlatból 4x10-et csinálok, olyan súlyokkal, amivel épp meg tudok mindent csinálni. Fekvenyomásnál azonban kicsit jobban lefárasztottam magam, mint terveztem. Szabályosan és könnyedén ment, de utána az utolsó 2 gyakorlatot már csak foghíjasan tudtam megcsinálni, karhajlítás egykezes súlyzóval csak 3x10 ment szabályosan (amikor már éreztem, hogy nem szabályos kisebb súllyal csináltam, amikor azzal se ment akkor továbbléptem). Felhúzás alsó csigáról 2x10 után abba kellett hagynom, mert már szabálytalan volt és nem tudtam megcsinálni. Most nem érzek semmilyen izomlázat, és kicsit csalódtam magamban, hogy nem tudtam rendesen megcsinálni mindent. Ettől még ért valamit az edzés vagy időpazarlás volt?

2022. márc. 4. 14:14
 1/7 anonim ***** válasza:
47%

A személyi edző volt az időpazarlás, mert az alapokat sem tanította meg. Ha megtanította volna, akkor nem kérdeznél ilyesmit. Nagy szakértelme lehetett a csávónak, ha még 2022-ben is ott tart, hogy mindenből 4x10, bicepszre is, hátra is, vállra is, hadd szóljon. Gratulálok neki! Nyugodtan meg is nevezheted, hadd tudja mindenki, hogy kihez érdemes jelentkezni profi edzésre.

A lényeg, hogy nem edzésről edzésre gondolkozunk, hanem minimum hétről hétre, de inkább hónapról hónapra. Egy edzés nem számít fejlődés szempontjából. Nem így működik a biológia, hogy volt egy diszkomfortos edzésem, amit nem éreztem olyan jónak, úgyhogy ment a levesbe a fejlődésem. Szar lenne a világ, ha így működne az ember. Az izomláz nem fokmérője a hatékonyságnak. Aki izomlázat, meg bedurranást hajkurászva edz, és nincs egy jól felépített tréningprogramja (neked sajnos nincs, pedig még fizettél is érte, hogy legyen), az nem fog fejlődni soha. Sajnos ez az igazság.

Nehéz mit mondani, mert annyira sok információnk azért nincs, meg hát látatlanban nem lehet úgy tanácsot adni, hogy a sport alapszabályaival sem vagy tisztában. Kéne egy jó személyi edző, vagy legalább egy online tanácsadó, aki rendbe rak, mert ez így nem lesz jó. Írj privát üzenetet, hátha tudok segíteni.

2022. márc. 4. 14:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Eleve az a mentalitás nem jó, hogy az edzésen ki kell hoznod magadból a maximumot. Az edzés nem arról szól. Arról a versenyzés szól.
2022. márc. 4. 14:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Jo az. Izomlaz csak az elejen van vagy ha valtoztatsz. Majd belejosz 1 edzes nem dont el semmit
2022. márc. 4. 23:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Izomlázat ha gyakran edzel akkor nem fogsz érezni, max azt hogy fáradt 1-1 izomcsoportod. Izomláz ezért nem indikátora a jó edzésnek.

Ez osztott vagy teljes testes edzés?Hány gyakorlatot csinálsz?

Ha nem tudsz rendesen végigmenni az edzéseden akk valszeg túltolod a dolgot és túl sok gyakorlatot csinálsz.

2022. márc. 5. 02:14
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! Úgy látszik akkor van még mit tanulni a témában, még jó, hogy itt a hétvége.

[link]

Itt van az edzésterv, ha bármi kivetni valót, problémát találtok benne, nyugodtan írjátok le, hogy mit javítanátok benne.

2022. márc. 5. 09:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogy gondoltam, ez az edzésterv nem túl jó, 4 gyakorlattípust csinálsz mellizmodra ami abszolút fölösleges, bicepszre is 3 és kb minden izomcsoportod legalább 2x annyi gyakorlatot kap mint amit kéne persze hogy nem tudod végigcsinálni.

Nekem kezdőként ez volt az edzéstervem:

Push:

-Fekvenyomás kétkezessel 4x10(mell)

-Fekvenyomás 15-30% emelt padon egykezesekkel 4x10(mell)

-Military overhead press 4x10 (főleg váll)

-Bicepsz(akár egykezesekkel akár csigával ami kényelmes)

Pull:

-Deadlift 5x5 (teljes törzsizomzat)

-Bent over evezés 4x10

-Lehúzás 4x10

- köteles lehúzás tricepszre 4x10

Láb:

-gugolás 5x5

-leg press 5x5

-vádlizás(álva v ülve) 4x10

Farizmaidat deadlift megmozgatja de ha kell akkor van erre külön gép

Nem a legjobb edzésterv de látod hogy mennyivel kevesebb a volumen amit akkor csináltam, nagyobb emeléseknél 3-4 perc pihenést toltam, kisebbeknél meg 1-2t.

Kb 40-60 perc alatt végig lehet menni.

Amit még később csináltam hogy ahol 10 eket írtam ott flexibilisek voltak az ismétlések ilyen 7-15 között, akkor nehezítettem ha ezt túlléptem.

2022. márc. 5. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Tul kenyelmesen edzel. Mindenhol gep. Se guggolas se rendes fekvenyomas se semmi csak gep
2022. márc. 5. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!