Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » How to Beast elérte a naturál...

How to Beast elérte a naturál maximumot, mielőtt átállt volna Trt -re?

Figyelt kérdés

A videóiban azt mondja, hogy azért kellett Trt -znie, mert elérte a naturálban elérhető maximumot és már nem tud tovább fejlődni.

Ugyanakkor gyakorlatilag minden videójában szerepel valamilyen szemétkaja. Másik dolog, hogy az évek folyamán a testzsírszázalékát folyamatosan, még tömegelés alatt is extrem alacsonyan tartotta szerintem (A kockák folyamatosan látszottak), ami naturálban nem feltétlenül a legjobb.

2021. szept. 2. 00:32
A kérdező szavazást indított:
Jogos volt a Trt. Bőven elérte a naturál maximumát
Még fejlődhetett volna, ha jobban eszik.
5 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem fejlődött volna tovább, sőt sokan még így sem néznek ki naturalon, átlagnál az is bőven jobb volt amit eddig elért. (ha eddig tényleg nanur volt)
2021. szept. 2. 07:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A pótlás lényege, hogy egy fiziológiás szintre legyen beállítva a tesztoszteronszint, vagyis aki valódi TRT-n van az nincs előnyben egy naturálhoz képest. Magyarul ez a csávó nem TRT-n van, hanem egy szteroid kúrán.
2021. szept. 2. 09:25
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Én nem annyira ismerem a csávó munkásságát, úgyhogy azt nem tudom megmondani, hogy miért szerepel majdnem minden videójában szemétkaja. Sok kokszos imád azzal hencegni, hogy szemétkajával tölt, mégis úgy néz ki, mint egy szobor. Sajnos ez ilyen, ha az egyén folyamatos szerhasználó, akkor megengedőbb lehet a csalóétkezések terén is, mint egy naturál sportoló, akinek egy bizonyos szint fölött vért kell izzadni minden egyes gramm izomért.

Egyébként elnézve a képeit simán igaz, hogy elérte a naturál maximumát. Ha nincs baj az anyagcseréddel, átlagos a genetikád, normális a diétád és hatékony az edzésterved, akkor X év alatt kb. ezt lehet elérni naturálban maximumon. Az meg, hogy mi lett volna, ha még hatékonyabb a táplálkozása, még hatékonyabb az edzésterve, még jobb a genetikája, még jobb a regenerációja, az már más kérdés. Ezt nem lehet megmondani. Az biztos, hogy naturálban ennél klasszisokkal jobb és nagyobb fizikumot már nem tudott volna építeni, szemétkaja ide vagy oda.

Mindig vannak genetikai csodák, mint például Szabó Patrik, aki (elvileg) naturál testépítő versenyző, de nagyon kevesen ilyen genetikai csodák. Valaki évek kitartó, szigorú, kemény, hibamentes diétával és edzéssel is csak fele annyit tud/tudna kihozni magából, mint Szabó Patrik.

Meg amúgy az emberek nagyon nincsenek tisztában azzal, hogy naturálban mit lehet elérni egy átlag embernek, átlag genetikával, jó étrend és edzésterv mellett. Amikor 16 évesen elkezdtem konditerembe járni, akkor engem is nagyon motiváltak az ottani hegyomlások, akiket akkorának láttam, mint egy sziklát. Én is olyan és akkora akartam lenni, mint ők. Aztán amikor egy-két év után rájöttem/megtudtam, hogy a konditerem fele azért néz ki úgy, mert nem csak a súlyzókat emelgetik, hanem az injekciókat is, akkor szépen-lassan elment a kedvem a naturál testépítéstől, mert értelmét és célját vesztette számomra. Ezután még nyomtam pár évig, de amikor már a többedik "tömegnövelő tiszta-diéta" és edzésterv változtatás után sem fejlődtem tovább, akkor áttértem a street workout világába. Annak sokkal több értelmét láttam, sokkal nagyobb kihívásnak éltem meg és élem meg a mai napig is. A fizikumom és az erőszintem is rengeteget fejlődött azóta.

Többek között ezért nem tudom mit élvez az a "naturál hobbi gyúrós", aki 30 éve jár konditerembe, de 25 éve ugyanúgy néz ki (ugyanolyan jól vagy ugyanolyan rosszul).

2021. szept. 2. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Én vagyok az a "natural hobbi gyúrós ". :D

Egyébként semmit sem élvezek benne, de ha nem csinálnám akkor visszafejlődnék, ez csak megszokás. Különben is, akkor minek fektettem bele +10 évet ha csak úgy abbahagyom?

2021. szept. 2. 12:03
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
De haver, akkor miért nem vágsz bele egy másik sportba, ami edzi az izomzatodat, az erőnlétedet, az állóképességedet, és legalább van valami célja is. Mi értelme egy olyan sportágnak, aminek egyetlen célja van, a kinézet, viszont azt a kinézetet néhány év alatt (ha jól csinálod a dolgokat) el tudod érni, utána pedig maximum szintentartani? Miért nem kezdesz el úszni, bokszolni, rögbizni vagy miért nem csatlakozol te is a street workout világába? Az izomzattal és a fizikummal itt sem lenne gond, sőt. Plusz állóképesség, plusz funkcionalitás. Nem értelmesebb?
2021. szept. 2. 12:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Egy szóval sem írtam olyat, hogy számomra a teljesítmény ne lenne lényeges! :)

Már a kezdetektől fogva erő centrikusan edzem. (máshogyan nem is volna értelme) Ez a Powerbuilding. De nem a Wittman Zsoltis féle, mert az echte erőemelés. :DDDD

2021. szept. 2. 18:50
 7/8 A kérdező kommentje:
2: Ő maga azt mondja, hogy a naturál alsó határáról a felsőre hozta magát.
2021. szept. 2. 19:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy pontosan mi az igazság, de ez elég hihetetlenül hangzik. Mármint, egy 30 körüli arc, aki évek óta edz, natty maxot megközelíti az izomtömege és a teszteszteronszintje alacsony? :D majd felviszik egy olyan szintre ami még naturál range-ben van és elkezd fejlődni :D

Ez nyilván egy legalizált kúra, és igazából érthető is, ha valaki ezt csinálja. Csak kicsit kellemetlen helyzetben van, hogy ebből kontentet is akar gyártani, mert ezt elég hülyén lehet lekommunikálni. De legalább nem mondja, hogy "full natty, bro".

2021. szept. 2. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!