Mit egyek, hogy meglegyen a napi fehérjebevitel?
Ez baromi nehéz nekem.
Napi 40 deka húst , három tojást plussz egy shake-et kellene betolnom minden nap , de ez számomra az esélytelen katergória. Fizikailag képtelen vagyok ennyi húst megenni.
Van valami jó tippetek ami feherjedus, könnyen hozzáférhető és finom is?
( nem a száraz csirke rizzsel napi háromszor kombóra gondolok , ez nekem hosszútávon nem élhető )
65 kg vagyok , 130 grammal számoltam.
Én úgy értelmeztem , hogy állati eredetű forrásból kellene bevinni, de akkor ez hülyeség ?
Miért kellene állati eredetű fehérjéből bevinni? Nézz meg pár komolyabb vegetáriánus vagy vegán testépítőt, igen durva fizikumot lehet így is elérni.
Az első versenyző elég jól összefoglalta a dolgokat, én azért hozzátenném még a lencsét, sárgaborsót, szójatermèkeket (szojabab, tempeh, tofu), igaz, ez utóbbi - a tejtermékekhez hasonlóan - komoly gondokat okozhat az ösztrogénszintben.
De ha már itt tartunk, a hús sem egyenlő a natúr csirkemellel, rengeteg a merítés, hébe-hóba egy-egy zsírosabb húst tartalmazó étkezés is belefér.
A szója semmilyen problémát nem okoz az ösztrogénszint tekintetében. Ez egy sokszorosan megcáfolt ökörség, úgyhogy a szója is mehet nyugodtan. Olvasgassatok metaanalíziseket Bajerskától és Fatahitól.
Hallgass a növényi fehérjeforrásokat ajánló fiúkra, kérdező! Továbbá ha te 100-110 gramm fehérjét beviszel naponta, akkor már biztos, hogy nem a proteinen fog múlni az izomfejlődésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!