Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha van rajtam felesleges...

Ha van rajtam felesleges zsír, abból a szervezet tud e átalakítani izommá ha kevés a kalória?

Figyelt kérdés
Szóval elvileg van egy 20 szazalékos test zsírom, ami nem olyan sok igazából, de a hasamon van zsír viszonylag elég sok, meg a medence csontomon, eléggé össze lehet rajta csípni ujjal, hájas. Ez engem zavar is magamon, kicsit apatestes hasam van. Ezt súlyzós edzés mellett kardióval el lehetne tűntetni, izomveszteség nélkül? Vagy a hason lévő felesleges szalonna most akár jól is jöhet, mert át fog alakulni izommá? Vagy ezt felejtsem el, és futással stb vel tudom ledolgozni? Vagy egyelőre hagyjam, és majd egyszer szálkásításnál foglalkozzak vele?
2022. jan. 25. 11:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Lapozz fel egy hetedikes biológia könyvet. Ha ez megvan, akkor látni fogod, hogy zsírszövetből izomszövet csak akkor képződik, ha pizsamában vagy és éppen álmodsz.
2022. jan. 25. 11:25
 2/13 DeShea válasza:
Szia! A testeden lévő zsír nem fog, nem tud izommá alakulni. Ha fogyni szeretnél akkor az étkezéseidet kell rendbe rakni, 300-500 kalóriával kevesebbet kell bevinned mint amennyit elégetsz. Ezt ezen az oldalon lehet kiszámolni: [link]
2022. jan. 25. 11:46
 3/13 A kérdező kommentje:

Fogyni nem akarok mert vékony vagyok amúgy meg. Lehet most ellentmondásosnak tűnök, de vékony vagyok, minden irányból inkább sovány vagyok, a hasamon viszont rengeteg a plusz. Én se értem, de ha elkezdenék fogyni akkor eltűnnék kb, viszont a hasamon meg van plusz.

Ha én megpróbálok fogyni akkor utána olyan gebe leszek hogy az nem igaz. Így is az vagyok.

Plusz ha annyi kalóriát viszek csak be, hogy fogyjak, akkor meg nem lesz semmi eredménye a súlyzózásos erőfeszítésemnek.

Szóval inkább maradnék annál a felállásnál, hogy több kalóriát viszek be mint amennyi alapesetben kell, mert az izmoknak kell a plusz. Aztán valami állóképességet javító sportal kiegészíteném a súlyzós edzést.

2022. jan. 25. 11:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Nyugi, sokan vannak így. Akkora kalóraiplusz kell, hogy ne zsírosodj be nagyon, de tudj izmosodni. Nem 2 nap lesz kitapasztalni és következetesen kell majd táplálkozni. Kardiózás mindenképp jó, de ha nem érdekel az egészséged és csak izmosodni akarsz nem kötelező.
2022. jan. 25. 12:32
 5/13 A kérdező kommentje:
Kardiózásra azért is gondoltam még, mert szerintem gyenge az állóképességem, nyáron melegbe nagyon hamar leizzadok kis terheléstől is. Pl nyáron 30 fokba ha elkezdek sétálni, már attól izzadok eléggé.
2022. jan. 25. 12:37
 6/13 anonim ***** válasza:
Kardióval izmod nem lesz. Kezdj el szélen erőedzést csinálni oda fókuszálva ahol izmosodni szeretnél. Egyél többet, jobban hogy legyen izmot építeni. Fél év után pedjg mehet a szálkásítás ha még mindug zavar az a kis zsír.
2022. jan. 25. 12:38
 7/13 anonim ***** válasza:
53%
Hogy gondoltad ezt az átalkítást, báttya? Vagy mi az elképzelés? A szervezet zsírszövetből izomszövetet csinál? Valós...
2022. jan. 25. 12:58
 8/13 anonim ***** válasza:
Sztem elobb pucold le. Persze rendes konditermi sulyzos edzes, kardio, meg etrend melett. Folos lenne ratomegelni.. naturalon kva lassan no az izom, gyorsabban zsirosodsz. Ugyanolyan szar lesz a forma
2022. jan. 26. 12:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi. Naturál akarok maradni. De azért sportos testet szeretnék, nem egy csontsovány alkatot. Jelenleg az vagyok. Sovány, egy kis hassal. Ennek szerintem nem lenne érdemes nekiállni lepucolni inkább. Egyelőre nyomom a súlyzós edzéseket meg zabálok amennyit bírok, hozzá egy kis fehérje por. Aztán ennyi. Majd alakul. Egyelőre 1 hónapja kezdtem bele. Nem akarom abbahagyni a dolgot, ez nem január elsejei fogadalom. Szeretnék egy nem túl izmos, de erősen sportos testet, amin látszik, hogy nem nézelődni járok a terembe, de a színpad sem cél, nem akarok versenyezni se. Csak látszódjon rajtam, hogy csinálok valamit.
2022. jan. 26. 14:28
 10/13 A kérdező kommentje:
Ja meg persze szeretnék erőt is növelni. Annak örülnék ha 90 kilósan kitudnék nyomni mondjuk 100 kilót fekve. Jelenleg kb 60 kg lehet amit kibírok nyomni, de ezt nem teszteltem még.
2022. jan. 26. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!