Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izomépítés céljából 2 vagy 3...

Izomépítés céljából 2 vagy 3 naponta gyakorlatozzak?

Figyelt kérdés
Bocs, ha rossz kategória! Leírom, mi a helyzet, aztán a kérdést. Tehát képzeljetek el egy embert (én), aki főként ülő életmódot folytat, semmi fizikai munka, még takarítani sem takarít otthon. Elég látványos gerincferdülésem is van, tehát valószínűleg még kevesebb izommal rendelkezem mint egy normál ember, mert a gerincemet nem tartja semmi. Olyan lehetek mint egy asztronauta az űrben egy év után, vagy mint egy kómás beteg, akinek minden izma leépült. Na most 30 körül eljutottam oda, hogy ki szeretnék alakítani valami izmokat. Rohadtul fáj is őszintén a hátam, és fogyni is szeretnék. Már többször nekiláttam pilatesezni, iszonyat sokat segített, de mégis mindig abbahagytam. Most találtam egy nagyon jó oktató videót, intenzívebb és rövidebb ideig tart, így gondoltam belefér hogy 2 naponta megcsinálom. Anno a gerinctornán (amire aztán jól nem jártam) mondta a tornatanárnő, hogy minden másnap építünk izmot, mert naponta nem lehet. Ez igaz? Szóval eljutottunk a kérdésemig, én úgy érzem nekem három naponta lenne a kellemes, mert eléggé lefáradnak ezek a szerencsétlen sorvadt kis nyamvadék izmaim, amúgy érzem a pozitív változást megint, már 4-5 alkalom után is, de a lényeg, hogy rávegyem magam a minden másnapi pilatesre, vagy lehet kényelmesen 3 naponta? Mellette elkezdtem sétálni, hát igazából gyaloglás lett volna a cél, és 10 ezer lépés naponta, a lépésszám sokszor összejön, de szerintem nem érem el sokszor a gyaloglás tempót, vagy nem tudom.

2022. jan. 15. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Neked az ultraintenzív hármas haladó szintű flabelos,hullahopp karika,hipoxytrainer combó a javasolt,pihenőnapokon béres alexandra videótornával.
2022. jan. 15. 09:58
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
2 naponta hullahopp karika 20 percig intenzíven. Lehetően magas fegérjebevitel edzést követő, közbe folyékony ch, hogy az izmok ne merüljenek le. 1-2 héten belül kockahasad lesz, ha meg nem vigyázól 2 hónap alatt túl izmos is lehetsz, ezért figyelj oda.
2022. jan. 15. 12:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Egészen pontosan 2,7123 naponta.
2022. jan. 15. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

Megkérdezhetem, hogy miért érzed úgy, hogy neked gerincferdülés, hanyag testtartásra, szar ízületekre, elhízásra az izomépítés a megoldás?

Mostanában sok ilyen kérdés van. Nem tudom az átlag számára a szabálytalanul rángatott oldalemelések, rotátor gyilkos nyak mögül nyomások, púpos hátú felhúzások, fél húzódzkodások miért segítenének a fos ízületeken, hanyag tartáson stb.

Nekem egy gyógytornászra lenne szükséged, hogy először tegyen rendben. Mobilizáció, funkcionális gyakorlatok, nyújtások, hengerezés, masszőr. Mellete erőnlét alapozása kardioval + kcal deficit.

Aztán ha nem úgy nézek ki mint egy vele született testi fogyatékos, akkor utána el lehet kezdeni az izomépítésen is gondolkozni.

2022. jan. 15. 13:56
 5/10 anonim ***** válasza:

4 hagy már ezt a Mobilizáció, funkcionális gyakorlatok, nyújtások, hengerezés, masszőr dumát.Neked mindenre ez a megoldás.

Kérdező ha akar,nyomjon nyak mögül, végezzen beleülős guggolást, meg merevlábú felhúzást.

Majd meglátja mennyire gyorsan javul a testtartása.

2022. jan. 15. 13:58
 6/10 anonim ***** válasza:
10%

igen, a gerinferdülésre ez a megoldás, nem pedig a nyak mögül nyomás, vagy a merevlábas felhúzás

Na, nem mintha amúgy csak gerincferdüléses emberek végezhetnék ezeket

Persze tudon, natuál hobbistaként hétfőn le kell a tricepszet gyilkolni izolációs gyakorlatokkal, aztán 1 hét regenerálódik lol

2022. jan. 15. 14:03
 7/10 A kérdező kommentje:

Atyám. Ki beszél fekve nyomásról? Mindössze kezdő pilatest végzek itthon videó alapján!

Aki a hullahoppot írta, az csak ironizált, vagy komolyan írta? Nem egészen értem. Esetleg ha kifehtenétek, miért jobb mint a pilates, azzal mehetnék valamire.

2022. jan. 15. 14:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm annak, aki levélben válaszolt!
2022. jan. 15. 14:27
 9/10 anonim ***** válasza:

A szakértők szerint elég, mivel az izmoknak az építéséhez szükséges regenerációs idő.

Én, mint nem szakértő szerint meg nem elég, mert ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben napi szinten szükséges valamilyen fizikai aktivitás és persze a kalóriákat is gyorsabban égeti.

2022. jan. 15. 15:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak szorakoznak.. valszeg az egyeb kerdesekbe jobb lett vna. Itt mindenki szaz kilokkal edz es aztse tudja mi az a pilatesz. Lehetne joga, crossfit vagy tornazgatas. Ugyanez lenne 😀
2022. jan. 15. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!