Titeket nem aggaszt hány testképzavaros ír ebbe a kategóriába?
Gondolok itt az olyanokra, akik magyobb feneket akarnak, minden szarral turbózni a fejlődésüket, leszólnak teljesen jó formakat, vagy a ducibucira.
Félelmetes belegondolni ebbe.
Pedig a sportot bármilyenről is legyen szó saját maga miatt csinálja az ember, hogy a saját céljainak és elvárásainak megfeleljen.Nem másénak!
Ebből következik hogy le kell sz.rni más véleményét ha nem építő jellegű kritika.
"Pedig a sportot bármilyenről is legyen szó saját maga miatt csinálja az ember, hogy a saját céljainak és elvárásainak megfeleljen.Nem másénak!"
Na ez pont a gyúrás világában nem így van. A konditeremben található emberek 99 százaléka azért gyúr, mert másoknak (pl. a csajoknak) akar tetszeni a strandon, a vonaton, a munkahelyen, a suliban, a boltban, az instagramon. Az a kondis, amelyik ilyen közhelyes, sekélyes, kamu motivációs idézeteket puffogtat, miszerint "magam miatt járok edzeni, nem mások miatt, leszarom, hogy mit gondolnak az emberek, nem érdekel a véleményük, nem akarom, hogy rám figyeljenek, én csak járom az utamat", meg a többi hasonló proliság, az hazudik. Gyúrni azért kezdesz el, mert nem vagy megelégedve magaddal és jobb akarsz lenni másoknál, ki akarsz tűnni valamivel, jól akarsz kinézni és azt szeretnéd, hogy ezt mások is észrevegyék. Aki mást állít, az lódít.
Ezért jár minden második ember konditerembe gépeket rángatni, meg szobabiciklizni. Továbbá ezért nem tartom valódi, igazi, önálló sportnak a mell-bicepszezgetést. A sport címkét hagyjuk meg az igazi sportágaknak. A konditermi világ legnagyobb része leírható a következőként: sok balfék bohóckodása egy fehérje turmixtól és izadságtól bűzlő csarnokban. Tisztelet a kivételeknek, akik tényleg sokat tesznek bele ebbe a mozgásformába és szakmailag értenek is hozzá. Nincsenek sokan.
Hát nem fogok elmenni neked sielni vagy vitorlázni,futni vagy evezni, már ne is haragudj ,mert neked ez nem sport.
Azt csinál mindenki amihez kedve van.
Ami az idejébe pénzébe,kenyelmébe ,meg életvitelébe belefér vagy passzol.
Már megint visszamegyünk ugyanoda,ahonnan elindultunk.És ezerszer ugyanoda!Szubjektív hogy neked mi a sport.Másnak nem sport a foci,valakinek meg az.Nekem nem sport a box,valakinek meg az.
És igen.Ha hiszed,ha nem, én ezt lexarom.
Gyúrós vagyok?Nem sport?Csak mutogatom magam?
Akkor igen.Nekem így is jó.
Ezt csinálom!Ja!Mutogatom magam!
Közöd van hozzá?
Nincs.Nekem van közöm,hogy te mit tartasz rólam?Nincs.
Ennyi.
Valaki lemegy hogy fogyjon pár kilót.Miért?Hogy jobban nézzen ki.Osztán?Az baj?Baj az,ha emberek lemennek terembe?Hogy valamiféle mozgást csinálnak?
Ah értem.
Inkább a fotelba sörözzönek.Még az is jobb,mint azért edzeni hogy jól nézzen ki!Inkabb egy dagadt disznó ,értelmiségi.Az az igazi magyaros!
Ennyire azért ne frusztráld szét magadat egy anonim oldalon :D
Ezzel pont a kérdező által felvetett sztereotípiát erősíted, miszerint aki ezen az oldalon írja a fröcsögő kommentjeit, az egy lelki nyomorék. És hát te erre a sztereotípiára nem igazán cáfolsz rám.
És nyugodtan csinálj, amit akarsz. Azt sem tudom, ki vagy :D
Maganak a konditeremnek nincsen semmi konkret celja. Akik csak konditeremben edzenek azok "cel nelkul" edzenek (nem szo szerint ertem, mindjart kifejtem).
Akit pl. az eroemeles erdekel, azok celtudatosan arra gyurnak, de ilyen emberekkel nem nagyon talalkozni mezei konditeremben. Aki relativ erot szeretne fejleszteni vagy mobilis akar lenni az valami street workout / gimnasztika / crossfit iranyba megy, ezekre tok jok a funkcionalis edzotermek.
Szoval akinek van valami konkret celja, azok celtudatosan ennek a celnak megfelelo kornyezetben edzenek. Viszont milyen celt szolgal egy sima edzoterem? Azon kivul, hogy a kulsejukon akarnak javitani az emberek altalaban csak celtalanul vergodnek ott. Ha pedig csak a kulsejen akar valaki valtoztatni, akkor bizony nem kell sokaig keresgelned hogy talalj valakit kozottuk aki testkepzavaros, kulonben nem biztos, hogy ott lenne.
Tudom, nem a legjobb erveles igy 11 orakor, de az osszefuggest remelem a tobbiek is latjak.
Amugy amig nem valami nagyon extrem testkepzavarrol beszeltunk, addig nincsen gond szerintem, mert eleg jo osztonzo ero tud lenni ez is.
A testépítésben van a legtöbb testképzavaros, de ezt nem szabad keverni a sima hobbi gyúróssal. Az edzőterembe járók 90%-a másoknak akar tetszeni, a komolyabb testépítők 99,9%-a viszont izomdiszmorfiás, súlyos testképzavarral rendelkezik és önmagának akar tetszeni, amit viszont soha nem ér el.
Ez viszont egy ördögi kör. Amikor elkezdtem edzeni 80kg akartam lenni, 80 kilósan 90, aztán 100, 110 stb, kizárólag magam miatt, mivel az emberek döntő részének már a mostani formám is sok/undorító/ronda, de én mégis annak örülnék ha még nagyobb lennék mint Coleman. Ilyen viszont nagyon kevés van az edzőtermekben, a 99% csak egy jó strandformát akar és ebben semmi félelmetes nincs, ez teljesen egészséges és normális, ellentétben pl az én esetemmel vagy a több ezer testépítőével, ami súlyos pszichés probléma egy pszichológus szemével nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!