Kondizás a minimum az átlag fizetést keresők sportja?
Tehát olyan nettó 260-300k/ hó.
Ha valaki ilyen 200akat keres, az igazából lemondhat róla, úgy hogy eredményes is legyen benne?
Egy bérlet egy normális terembe 15 alatt nincs Bp-n.
Kaja normálisabban azért drágább, mint az átlag ember kajája, ezt valljuk be, legyen mondjuk 60k alsóhangon.
Vitaminok, izületvédő: havonta 5k
Fehérjepor: nem szükséges, de annak aki akar egy 10es
Szobát bérelsz(+rezsi), kondizol, kondis étrendet tartasz fenn, és ellátod magad 96ezer ftból, emellett állod a tanulmányidhoz tartozó költségeket, ruházkodást, háztartásbeli dolgokat. Grat hozzá! Minden elismerésem.
11, miért is?
Kérdező hogy jött ki a 96 ezer forint? Nálam az 1300x4x5x4 az 104.000 + az ösztöndíj.
50k az albérlet költségei(szoba,vidék) + 40k a kaja, + 8000 az edzőterem, a maradék meg ruha és szórakozás amire marad kb 20k havonta.
Plusz nyáron nem 4 órába tolom hanem 8.
Egy csomó szaktársam meg plazmázik hetente azok abból összeszednek olyan 40 ezret havonta.
#11 egyet értek
Az egész kérdés egy ökörség.
"Ha valaki ilyen 200akat keres, az igazából lemondhat róla, úgy hogy eredményes is legyen benne?" Ez mit jelent? Ha EREDMÉNYES akarsz lenni a kondizásban, akkor kokszolj be. Az is havonta X ezer forint és értjük, hogy neked nincs sok pénzed, kedves kérdező, de ha EREDMÉNYESSÉGET akarsz, akkor az út áll előted. Ha viszont nem akarsz kokszolni, nem akarsz profi kártyás lenni, nincsenek versenyambícióid és nem rendelkezel emberfeletti genetikával, csak hobbiból hetente párszor lemennél súlyzózgatni meg futópadozni a terembe, hogy ne legyél egy eltunyult, dagadt kaki, akkor semmiből nem kerül többe az életmódod, mint azoknak, akik ugyanazt a pénzt elköltik sörre meg cigire. A "normálisabb kaja" sem drágább semmivel, mintha vennéd a szippantott szalámit, a lángolt kolbászt, a valagnyi pékárut, meg a hasonlókat.
A vitaminok valóban kellenek, de az izületvédők 99 százaléka valójában egy hasztalan kuruzslás. Az izületi problémákat az orvos és a gyógytornász fogja megoldani, nem egy tabletta. A fehérje porba pedig bele se megyek, mert felesleges. Vidéken pedig még mindig bőven 10 alatt vannak a kondibérletek, úgyhogy ezt se kell túlmisztifikálni. De köszi a provokációt, ducibuci.
Nem tudom miért gondolják az emberek, hogy ha nem sportolnak, lehet minden szir-szart enni, de ha sportolnak, csakis kizárólag valami speciális diétát kell követni, extra egészségesen. Ugyan annyira fontos egészségesebben enni, ha edzel, mintha nem. Nekem személy szerint az egészségesebb étrendem sokkal olcsóbb most, mint amikor az "átlag ember kajáját" ettem. Sokkal olcsóbb megvenni a nyers húst (a csirkecomb filé gyakran olcsóbb még kg-ra is, mint a virsli), mintha a feldolgozott ételeket ennéd, vagy a sok üres kalóriát. Köret meg szinte ugyan az, rizs meg burgonya, ezt eszik a legszegényebb emberek is falun.
Vitaminok meg zöldségek is ugyan annyira fontosak az edzés során, mintha nem edzenél, ez már a te döntésed, hogy veszel-e. Izületvédő nem fontos, de ha tényleg genetikailag gyengébbek az izületeid, vehetsz pl. Alavist, nekem az 1 évre elég és olyan 15 ezer forint egy dobozzal. Fehérje teljesen elhagyható, ha eszel eleget, viszont ha mégis szeretnél venni, akkor se hinném, hogy havi 10 ezer, nekem az inkább 2-3 havi adag, pedig minden reggel megy a zabhoz. Edzőterem árak meg tényleg változók, de ha nagyon keres az ember, mindig talál jobb árakat, legrosszabb esetben lehet venni délelőttös bérletet és munka előtt, bár az tényleg csak legvégső esetben.
A kérdezőnek szerintem igaza van valamilyen szinten. Aki napi 3x zsíroskenyeret eszik az nem fog testépíteni. Szerintem ha 250K megvan havonta akkor tudod rendesen csinálni.
Még kamaszkoromban sportolgattam csapatsportot (amerikai foci) aztán dumálgattam az edzővel hogy hogy lehetne magamon fejleszteni, aztán szóba került az étrend. Mondta, hogy növeljek tömeget, egyek fél kiló húst naponta. Rákérdeztem anyámnál, hogy megoldható-e, mert ugye gyerek fejjel nem te kezeld a költségvetést, persze annyit tudtam, hogy nem vagyunk eleresztve...hát mondta, hogy ezt nem tudja biztosítani. Megértettem, kész.
Felnőttként talán meg tudnám magamnak engedni, de inkább spórolok. Az lényegesebb, hogy legyen házam, autóm, tartalékom, ha elő kell venni, minthogy csutkára merítsem a számlát minden hónapban azért, hogy legyen 6 kckám, 12% tzs 80 kilóval.
Testépíteni akkor lehet jól, ha a magad ura vagy, valamennyire belefér anyagilag, nincs nőd, gyereked, akit ruházni, etetni, taníttatni kell.
Amúgy meg hogy mi egészséges az relatív. A csirke amit eszel hülyére van gyógyszerezve, tápozva, 6 hét alatt nő akkorára, mint természetes körülmények között 2 év alatt. A zöldség szarrá van vegyszerezve.
Egyszer régen beszóltak itt nekem mikor leírtam, hogy szarvaskolbászt eszek. Nos inkább eszem a kolbászt, amit én csináltam adalékok, tartósítók nélkül, a szarvasból ami a vadonban élt, 100%-ban a természetben, minthogy egyem a 6 hét alatt felpumpált csirkét, ami már az első percben antibiotikumot kapott, ahogy megérkezett a gazdaságba.
A terembérletről meg annyit, hogy csak egy évig havonta félrerakod minden hónapban az árát, akkor már egész tűrhető felszerelést lehet venni otthonra. Lehet nem a vadiúj gumi borítású tárcsáid lesznek, de le lehet a súlyokat esztergáltatni a rudat meg megveszed boltban. Egy fekpadot még hozzácsapsz és kész. Még egy guggolóállvány kell és annyi.
Az átlagembernek meg elég naponta egy pár fekvő is...
Jöhet a lepontozás.
#17 Valljuk be egy átlag ember nem zsíros kenyéren él, hanem müzlin, pizzán, péksüteményen, zsíros kajákon és társai, nem véletlen hogy Magyarországon a túlsúlyos emberek aránya 56%. (És ez csak BMI szerint és nem testzsír % szerint ami még rosszabb lenne)
Én jóval olcsóbban eszek mint a körülöttem élők általában és nem kell 500g húst ennie egy átlag edzőterembe járónak ahhoz hogy eredményeket lásson, nem élsportolni mész és nem is testépítő versenyekre fogsz menni, hanem fejlődni szeretnél.
"Egészség relatív" mindenre lehet ezt mondani, zöldségben rovarirtószer, húsokba x dolog másba meg y. Ettől függetlenül sokkal egészségesebb egy tejszínes csirkemell rizzsel/főttkrumplival mint egy mirelit pizza, rántott hús olajban sütött krumplival, cukrozott müzlik és egyebek. Amik hozzá teszem drágábbak is sokszor, mert müzli olyan 1000ft egy doboz, normálisabb fagyasztott pizza 800, olaj a krumplihoz 500, péksütemények 100-300ft /db ami után még éhesebb leszel.
Azzal hogy edzeni jársz csökkented a különböző érrendszeri és egyéb betegségek kockázatát és azoknak a költségét. A családban rajtam kívül mindenki kövér, gyógycipőket kell venniük hogy tudjanak járni, koleszteringyógyszerek, szívgyógyszerek és egyebek hidd el hogy többe kerül mint a 10 ezres kondibérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!