Ha 10-15g fehérjével többet viszek be akkor kárba megy?
#5 egy szóval sem mondtam, hogy eltűnik, csak hogy semmi köze a vércukorhoz. Látom nem csak a biosz, a szövegértés sem megy, de arcod az azért megvan hozzá :)
Lebontja a szervezet aminosavakra, a máj zsírrá alakítja és elraktározza a szervezet zsírként.
Ezt soha nem értettem ezen a "fórumon". Nem baj ha valaki nem tud valamit, senki nem születik úgy, hogy mindent tud.. De ha egyszer fingja sincs valamiről akkor miért kell hülyeséget terjeszteni?🤦♂️
A felesleg kiürül, nem raktározza a szervezeted.
A fehérje lebontáshoz a szervezeted kalciumot használ, ezért szokták mondani, hogy a hosszú távú túlzott fehérje fogyasztás csontritkuláshoz vezet, de ahhoz igen nagy mennyiségű fehérjét kéne bevinned tartósan.
Röviden,mert összetettebb.
A nagyonpiciből/aminosavakból a máj lebontja ,többek között ammónia keletkezik ez viszont ebben az állapotban mergező a szervezet számára ,ezért ezt tovább alakítja carbamiddá(urea)ami vízben oldódik majd kipisálod.
A hosszútávó sok +fehérje zsirsavakká alakulhat.Amit a szervezeted elraktároz. A feherje ugyan a legnagyobb meló raktározáskor es inkább a szénhidratokat szereti raktározni a szervezet,de hamár csak tömöd magad vele ész nélkül,es a logisztikaibejáratot eltorlaszolod vele, mit tud tenni,eltárolja annak egy részét is.
Persze ez nem a +15 gr nál következik be!
Na ez az, amit nem szoktam érteni. Ma például 150g fehérjét vittem be rendes kajából 2900kcal kalóriával. Ez 1,7g testsúly kilogrammonként (nem zsírmentes). Kalkulátorok szerint pont 2900-3100kcal kell a súlyom tartásához. A fehérje minding meg van, nagyobb nehézség a kalóriát elérni és a zsír-szénhidrát arányt ideálisan tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!