Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Aminosav hasznalata tomegnovel...

Aminosav hasznalata tomegnovelovel es feherjevel jo? Mert tenyleg nagyon nehezen hizok az extra magassagom miatt es valaki leirna hogy mire jo az aminosav?

Figyelt kérdés

2021. máj. 10. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
kalória többlet kell
2021. máj. 10. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Számolod a kalóriákat? Számolod a makrotápanyagot? Számolod a fehérjebeviteled és a szénhidrátbeviteled? Fogadjunk, hogy nem, de azért iszod a túlárazott, cukrozott, dextrózzal és gyors felszívódású szénhidrátokkal telenyomott, egészségtelen tömegnövelő port.

Nincs olyan, hogy valaki az "extra magassága" miatt nem hízik. Vannak ektomorf alkatok, akik az anyagcseréjük miatt nagyon nehezen képesek hízni (valószínűleg te is ilyen vagy), de ennek nem az extra magasságodhoz van köze. Ha van KALÓRIATÖBBLET, akkor van hízás is, ennyi. Ha te nehezen hízó alkat vagy, akkor neked simán lehet, hogy 4-5 ezer kalóriát is meg kell enni egy nap ahhoz, hogy beinduljon a hízás. Neked egy megfelelő étrendre van szükséged, egy tömegelő diétára, nem pedig aminosav-készítményekre.

Egyébként ha egy sportoló táplálkozása kellően fehérjedús, és esetlegesen néha még protein turmixot is iszik, akkor bőven megvan a szükséges aminosav bevitele az illetőnek, nem kell pluszba kiegészítő formájában költeni is rá. Az aminosav-készítmények, BCAA-k, EAA-k, Glutaminok, Argininek, HMB-k a legnagyobb átverései és pénzlehúzásai a táplálékkiegészítő cégeknek. Ha eszel elég fehérjét, akkor nem kell aminosav külön, ha pedig nem, akkor az aminosavak miatt aggódnék a legkevésbé.

2021. máj. 10. 20:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Szamoltam a kaloriakat 3000kcalt kell bevinnem amit tenyleg csak tomegnovelovel tudok vagy nem tudom ha valaki irna egy jo tomegnovelo etrendet amibol tenyleg nem kell sokat enni es nem erzem magam rosszul azt nagyon nagyon szepen megkoszonnem 198-200centi vagyok es 77kg es ez a napi etrend nem lenne annyira nagyon draga koszonom ha valaki segit
2021. máj. 10. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem majdnem minden nap 4000kcal korul jon ki. Nem kell megeroltetni magam hozza. 70kg 170cm vagyok. Tomegelek, de igy is nehezen megy. Nem eszek full tisztan, de nekem nem is kell. A ch foleg jazminrizs, teszta, zab, banan, teljes kiorlesu magos buci. Husbol mindent eszek. Zoldsegbol amit epp megkivanok... kigyoubi, cukkini, repa, kukorica stb.. csuszik a borso meg bab is meg persze tojas. Napi 1 adag feherje azt zabkasaba rakom. Igazabol kb mindent eszek. Annyira figyelek h egy kaja min 60ch legyen meg 30g feherje. Zsirt nem korlatozom.. eszek boven mert igyis kockas a hasam. Ilyesmi, de nincs kobe vesve.
2021. máj. 10. 22:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Aminosav az izomrostok építőanyaga (többek közt). A fehérjék aminosavakból állnak. Többit olvasd el a wikipédián. Ha tömeget akarsz növelni, akkor ne a fehérjén gondolkozz, hanem elsősorban az összetett CH-n és a zsíron. De úgy pontos, hogy legyenek meg a makrók:

Egy tömegnövelő étrendhez kell 1-2 gramm fehérje / zsírmentes testtömeg

4-5 gramm szénhidrát / zsírmentes testtömeg

1 gramm zsír / zsírmentes testtömeg.

És ahogy előttem írták. Számold ki a napi kalóriaigényed és legyél többletben. Kezdetnek 300-500 kcal pluszban, utána majd meglátod, hogy kell-e még. kaloriabazis.hu a barátod

2021. máj. 11. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:

"3000kcalt kell bevinnem amit tenyleg csak tomegnovelovel tudok vagy nem tudom ha valaki irna egy jo tomegnovelo etrendet amibol tenyleg nem kell sokat enni es nem erzem magam rosszul azt nagyon nagyon szepen megkoszonnem"

Bár lenne ilyen. Szokj hozzá, h zabálni kell. Én sem szeretek 1500-2000 kcalnál többet bevinni, de ha tömegelek, akkor 2800-3000-ig felmegyek.

a tömegnövelő porokban az a baj, hogy a szénhidrát az többnyire cukor, ami a lehető legrosszabb kalóriaforrás és hát ugye a cukorbetegség...

2021. máj. 11. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!