Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 2 súlyzóval otthon valóban...

2 súlyzóval otthon valóban nem lehet sokra menni?

Figyelt kérdés
2 db 10 kilós súlyzóval. 181 centi vagyok, 70 kiló, de kinézetre, mint egy 50 kilós pálcika ember.
2021. dec. 10. 05:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mennyire vagy erős?
2021. dec. 10. 06:16
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
Viccelsz? Ezekkel szeretnél fekvenyomni, guggolni és felhúzni is?
2021. dec. 10. 06:26
 3/13 anonim ***** válasza:
37%
Súlylökni szeretnél vele?
2021. dec. 10. 06:27
 4/13 anonim ***** válasza:
30%
Én inkább úgy mondanám, hogy semmire. Mégis mit szeretnél kezdeni 2 db 10 kilós súlyzóval? Nem is értem, hogy az ilyen emberek, akik vesznek otthonra 2 db súlyzót, azok mit gondolnak...?
2021. dec. 10. 07:29
 5/13 anonim ***** válasza:
72%
Nagy izomtömeghez kevés az otthoni mozgás, viszont simán lehet olyan fizikumot hozni, ami egy erős sportos szálkás szint, ha eszel is mellé.
2021. dec. 10. 07:56
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

Simán lehet vele fejlődni! Én is 2 db 10kg-s súlyzóval kezdtem.

Milyen gyakorlatokat tudsz vele végezni?

Bicepszezés 10kg-al már nem rossz, de ha tárcsás súlyzó akkor egy rúdra rá tudsz rakni 12-15kg-t és váltott karral edzel

Tricepszezés (fej mögött nyújtod a karod) is nagyon jól megoldható, 10-15kg-s súllyal végezve elég jól megterheli az izmaidat

Vállból nyomás kézisúlyzóval, ehhez mondjuk mindenképp 2 súlyzó szükséges, de ha tárcsás akkor tudod bővíteni, és azért 2×15kg-al vállból nyomni nem kezdő szint

Oldalemelés szintén jó gyakorlat vállra és kisebb súlyokkal is szép eredményt lehet elérni

A melledzést meg tudod oldalni fekvőtámasszal, ha már könnyen megy akkor nehezítheted mondjuk úgy hogy magasabbra rakod a lábad vagy tárcsákat raksz a hátadra, szvsz jobb gyakorlat mint a fekvenyomás, többet fejlődtem tőle

Hátazni is tudsz kézisúlyzóval pl. döntött törzsű evezés nagyon jó gyakorlat, mondjuk minimum 2×20 kg kézisúlyzó kell hozzá, de akár húzódzkodó rudat is beszerezhetsz

Lábazás is megoldható, guggolás közben tartod a kezedben a kézisúlyzót, plusz terhelést jelent, persze egy idő után kevés lesz a 2×10kg, de mondjuk 2×30kg bőven elég izmos lábakhoz

2021. dec. 10. 07:58
 7/13 anonim válasza:
48%

6-os: Kérhetem a segítségedet?

Nekem is van 2db kézisulyzóm, egyenként 7kgnyi tárcsa ráfér. Szóval max 8kg-ig.

Most ép nincs pénzem konditeremre illetve a karjaim is gyengék

Milyen gyakorlatokat végezzek otthon hogy felerősítsem a karjaimat annyira hogy mondjuk 2-3 hónap múlva rendes konditermi gépek segítségével erősíthessem tovább?

Választ előre is köszi

2021. dec. 10. 08:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Kezdésnek teljesen jó. Némi saját testsúlyos edzéssel kombinálva.
2021. dec. 10. 08:56
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp jobb annál, mintha nem lenne/nem csinálnál semmit.
2021. dec. 10. 11:11
 10/13 anonim ***** válasza:

2 súlyzóval is elég sokfajta gyakorlatot lehet csinálni, de az a 10 kg nagyon hamar kevés lesz (nem minden gyakorlatnál, de a gyakorlatok felénél szinte biztosan).

Ha mellette saját testsúlyos gyakorlatokat is csinálsz akkor azért tudsz fejlődni lassan, de ha masszív izomtömeget akarsz építeni és nem csak szálkásan izmos szeretnél lenni akkor az így (szerintem) nem fog menni.

2021. dec. 10. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!