Hát-bicepsz és mell-tricepsz? Vagy külön kar nap?
Egy olyan kérdésem lenne ,hogy járok már egy huzamosabb ideje edzeni (6 honapja), egészen jól látszik a változás mellemen,hátamon, lábamon de a karom és a vállam az valamilyen oknál fogva nem úgy fejlődik ahogy a többi testrészem.
Ezért is fordulnék ide segítségért mert próbáltam keresni ezzel a temaval kapcsolatban posztot de nem igazán találtam.
Eddig az edzéstervem úgy nézett ki,hogy:
Hétfő-Mell
Kedd-Kar (bicepsz-tricepsz)
Szerda- Pihenő nap
Csütörtök-Láb
Péntek- Hát-váll
Szombat Vasarnap -Pihenő
Érdemesebb lenne a hátat a bicepszel edzenem a mellet pedig a tricepszel?
Vagy jól van ez így és folytassam ezt?
Aki más megoldást tud az kérem írja le.
20/f
Bicepsznél:
Scott-pad 4x12 kb 25kiloval
Francia rúddal: 4x12 10-10kg
Egy kezes súlyzó kalapacsban: 4x12 12,5kg 12,5 kg.
Csiganal bicepszezes kötéllel: 60 (gondolom ez lbs) ez is 4x12
Tricepsznél: Csiganal kötéllel: 4x12 ez is olyan 45-50 (szinten lbs lehet)
Tricepsz nyújtás ülve 15kg. (4x12)
Lórúgás döntött törzsel 10kg (4x12)
Koponyatörés francia rúddal 5-5kg (4x12)
Ismétlészámnak én egy 8-10-et céloznék inkább mint 12-t (ezt úgy általánosságban értem)
Bicepsznél a Csigás bicepsz kötéllelt kicserélném egy koncentrált bicepszre. Valószínűleg a végén ki lesz fárasztva, és nem fog nagy súllyal menni.
Tricepszet egy alapos bemelegítés után kezdeném tolódzkodással, 4-5 sorozat akár bukásig is. Utána jönne áthúzás. Az edzettségi szintedtől függően vagy így simán, vagy nyomással kombinálva. Harmadik gyakorlatnak kicsit izolálni beraknék egy letolást kötéllel/rúddal csigán. Azon kevés gyakorlatok egyike, ahol lehet kísérletezgetni egy magasabb ismétlésszámmal is, meg lehet próbálni egy 4x 18-20at.
Tricepsznél nekem ez a tolódzkodás + áthúzás majd a végén pumpálás kezdte hozni a tömeget látványosan.
Vállra mit csinálsz most?
Alkarral egyébként mi a helyzet? Esestleg egyet be lehet csapni keddi nap legvégére
4/5 A kérdező kommentje:
Megpróbálhatod igen. Arra figyelj, hogy bicepsszel kezdd, ne a háttal. Így az elején meg tudod a bicepszet nyomni ahogy kell. Fordítva a háttal kezdenél, ott ha csak picit is de biztos bele dolgozna a bicepsz. Hát az egyik legnehezebb izomcsoport ebből a szempontból. Elképzelhető, hogy lesznek olyan hát gyakorlatok amiknél így egy picit vissza kell venni majd, de a bicepsz van lemaradva, így ez megéri.
Mell-tricepsz esetében ugyanezt a logikát követném
Köszönöm válaszotokat feltétlen megpróbálom egyben csinalni hát ha nagyobb sikerrel járok.
Valamint még annyit,hogy vállat érdemes egy heten ketszer edzeni? Mert olyan szinten kicsi a vállam ,hogy rendes rossz ránézni és sokszor mellezesnel is zavar, hogy bírnám többel is a vállam még is elfáradt benne.
Milyen gyakorlatokat ajanlanatok vallra?
Fél éves edzesmulttal 16 sorozat karra az sok!
Azért nem fejlődik a karod,mert xará edzed!
Nincs az izomcsoportok közti edzés mennyiség aránnyossága sem szerintem.De szólj ha tévedek.
Nyilván hátra is 16 sorozatot csinálsz.
Vagy
Ha nem így van ,akkor meg:
Ez a bicepszsorozat alapján hátra,mellre 20 sorozatot kéne minimum csinálnod,mivel nagyobb izomcsoportok jóval mint egy kicsi bicepsz.
Ezek a hat és mellgyakorlatok,valamint vállnyomasok jócskán terhelik a karokat is.Így meg semmi esélye nincs fejlődni.Egyszerűen nem tud regenerálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!