Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tárogatni gépen jobb vagy...

Tárogatni gépen jobb vagy kézi súlyzóval? Kb. ugyanaz a kettő, vagy váltogatható?

Figyelt kérdés
2021. okt. 23. 02:22
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Kézisúlyzó. Természetesen figyelve arra hogy helyesen végezd a gyakorlatokat.

Általánosságban:

A szabadsúlyos edzés mindig nagyobb kihívás és jobban tudod vele fejleszteni az izmokat.

A gépek természetesen segítenek és nagyon sok esetben kikapcsolják a segédizmokat, kötött pályára helyeznek.

2021. okt. 23. 03:53
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

Kézi súlyzóval az a probléma hogy rossz a nehézségi görbéje,a tetején 0 terhelés van,az alján pedig nagyon sok pedig ott vagy a leggyengébb és a váll is egy elég sebezhető pozícióban van.

Én inkább a gépes tárogatást választanám mert annak jobb a nehézségi görbéje,persze csak akkor ha a gép mozgása neked is megfelelő.

Általánosságban igaz hogy a szabadsúlyos gyakorlatok jobban edzik a segédizmokat de szerintem ennél a gyakorlatnál ez nem számít annyira,alapjáraton egy izolált gyakorlat kis súllyal végezve,nem olyan nagy a segédizmok igénybevétele.

2021. okt. 23. 06:03
 3/5 anonim ***** válasza:
57%
Kézisúlyzó, de földön fekve, nem padon. Egészségesebb a vállaknak. Az oka az, amit az első írt. A gépek nagyon jó kiegészítők, de a stabilizációért felelős segédizmokat hagyják ellustulni.
2021. okt. 23. 08:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Én váltogatom.A tárogatás nagyon megerőltető a bicepszemnek.Ez normál esetben persze ez nem lenne gond,csakhogy van egy idült húzódásom szerintem az alsó tapadásanál.Így ha enyhén behajlítottan emelek akkor is érzem.És a kézisúlyzók felvétele sem egyszerű.

Szval egyik edzésen fekve csinálom nagy súllyal a másikon meg pecdec gépen kicsivel könnyebb terheléssel.

2021. okt. 23. 11:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Gépen jobb, de a lehető legjobb, ha váltogatva mindegyiket alkalmazod.
2021. okt. 24. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!