Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó-e így az edzéstervem?

Jó-e így az edzéstervem?

Figyelt kérdés

Eddig heti 6x edzettem, és minden izmot 2x edzettem meg, viszont úgy döntöttem hogy szeretném a maximumot kihozni magamból, és egy számomra elég megbízható forrásból azt láttam, hogy az izom akkor fejlődik a leggyorsabban, ha heti 3x edzed. https://www.youtube.com/user/GravityTrainingSol/videos

Ezen a csatornán láttam, csak nem tudom már hogy melyik videó volt.

Annyi a lényeg hogy eddig úgy csináltam, hogy hétfő kar hát, kedd láb váll, szerda tricepsz mell, csütörtök kar hát, péntek láb váll, szombat tricepsz mell, vasárnap pihi. Most átváltottam arra hogy

Hétfő kar hát láb, kedd tricepsz mell váll, szerda kar hát láb, csütörtök tricepsz mell váll, péntek kar hát láb, szombat mell tricepsz váll, vasárnap pihi. Így mikor push napom van nem terhelek semmi olyan izmot ami pull napon van, és forditva is, pull napon nem terhelek olyan izmot ami push napon van, így megvan 1 izomnak 48 óra pihenés (szedek kreatint is szóval ennyi elég kellene hogy legyen. ) Kondiban mondta pár ember hogy nem jó az ha így edzek, és olyan emberek véleményére lennék kíváncsi akik jártasak ebben a témában.

2021. okt. 3. 20:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Van külön kar, és külön tricepsz? Vagy elírtad, és bicepszet akartál írni?

Na mindegy. Értem a logikádat, de szerintem ez egy nagyon kaotikus felosztás (felosztás, és nem edzésterv). Esélytelen, hogy naturálban regenerálódj egy ilyen jellegű programozás esetén. Az, hogy te szedsz kreatint, azt remélem csak poénnak szántad, nem tényleges információnak. A kreatin semmi kézzelfoghatót nem fog hozzáadni a regenerációdhoz, pláne egy ilyen esetben. Még akkor sem fogsz regenerálódni, ha kellő időt fektetsz a bemelegítésre, a prehabilitációra, a nyújtásra, a mobilizációra és a hengerezésre. Bár ilyen edzésfelosztás mellett kötve hiszem, hogy tudnál rájuk kielégítően figyelni.

Nem fogsz fejlődni ilyen felosztás mellett naturálban. Nem ilyen egyszerű ez a sport, hogy jól szétbombázod az izomcsoportjaidat, aztán másnap nem edzel rájuk és minden a legnagyobb rendben.

Az étrendedről tudsz mondani pár szót?

2021. okt. 3. 20:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Kart a bicepszre értettem, igen.Nem tudom hol, de olvastam hogy 48 óra elég egy izomra, de az ideális az 72. Kreatint meg azért írtam mert én úgy tudom hogy azért az sokat segít az izomregenerálódásban. Az étrendem háát, mikor hogy, 81kg vagyok napi 150-160g fehérjét viszek be, szénhidrátot próbálom minél értékesebb tápanyagokból, gondolok itt zabpehely rizs, és 3500-4000 kalóriát viszek be 1 nap
2021. okt. 3. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Félek, hogy le fogsz sérülni, vagy csak simán nem fogsz fejlődni. Nincs egy általános recept, miszerint mindenkinek minden izomcsoportja 48-72 órán belül regenerálódik pontosan.

Haver, én street workouttal foglalkozom. Versenyfelkészülésben van olyan edzés, ami után 4-5 napig regenerálódik az izomzatom, meg a komplett idegrendszerem, annyira lenullázza a glikogén és elektrolit raktárakat. Hobbista naturál szinten ezt a felosztást neked nem ajánlom. Ez talán működhet egy kémiát használó profinak, de neked nem fog előnyödre válni. Van ennél egyszerűbb, észszerűbb és hatékonyabb út. Akkor miért nem azt választod?

2021. okt. 3. 21:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazad van, visszaállok az eddigi edzéstervemre, ami eddig is bevált
2021. okt. 3. 21:11
 5/10 anonim ***** válasza:
En nem raknek 1 napra 2 nagy izomcsoportot.. meg inkabb labazok 2 nagyot mint 3 kisebbet hattal meg bicepszel egyutt.. sztem az 1.verzioval jobban lehet fejlodni bar azt is megunnad hamar sztem nemhogy a 2.at. Van vmi komolyabb celod v csak hobbi? Ugyse fogsz 5 ev utan is igy edzeni.. akkor meg nyilvan oszebb esel.. inkabb egy hosszu tavon fenntarthato edzesterv jobb sztem. Nem leszel ettol sokkal hamarabb "izmos".. Am is eleg arra ramenni tobszor ami nehezen fejlodik. Biztos van erosseged nekedis.. en pl h ha 3x vallaznek meg karoznek tok aranytalan lennek mert konnyen fejlodik. Es hiaba labaznek 3x.. 2vel jobban fejlodik 🤷‍♂️ en 15 eve edzek. Ki kell tapasztalni igazabol mindenkinek hogy jo 🤷‍♂️
2021. okt. 3. 21:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Egyenlőre annyi lenne a cél, hogy márciusig tömegelek, és szeretném a lehető legtöbb izmot felépíteni, aztán nyárra tervezek leszálkásítani, az első módszerről mit gondolsz? hétfő kar hát, kedd láb váll, szerda tricepsz mell, csütörtök kar hát, péntek láb váll, szombat tricepsz mell, vasárnap pihi.

Eddig ez nekem bevált, de az edzéstervekkel mindig bajban voltam, mert nem értek hozzá szerintem annyira amennyire kellene.

2021. okt. 3. 21:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Hat figy mindenbol ugyanannyit csinalsz. Nemtudom h miota edzel es kitapasztaltad e mar h mi fejlodik jobban meg mi kevesbe. Ez elegge egyeni dolog. Az egesz edzesterv. De sok ido kialakitani a sajatod. Es azt is kell valtoztatni idovel.. Eloszor kinezel egyet aztan fejlesztgeted utanna rajosz h mitol h fejlodsz. Van amelyik izomra kevesebb tobb van amit meg 2-3 is meg kell kemenyen edzeni. De ha bevalt es fejlodsz vele akkor csinald tovabb. Aztan ugyis alakitod meg. En pl heti 1x edzek majdnem mindenre, de volt idoszak h 2x. Eleg konnyen fejlodok meg 15 ev alatt igazabol mar reg kimaxoltam. Szintentartok meg 1-2 dolgot meg javitgatok max.
2021. okt. 3. 22:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg ha tomegeles a cel.akkor meg vegkepp tobb a kevesebb. Akkor az alapabb gyakorlatok, nagyobb suly, tobb pihenes a nyero. Meg persze a kaja..
2021. okt. 3. 22:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi :D Akkor maradok az eddigi módszernél, 3 hónapot edzettem eddig, de úgy érzem hogy ezzel elég szépen nőttem, mind erőben, mind izomtömegben
2021. okt. 3. 22:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Eleinte mindentol fejlodsz kb. De ha bejon meg bevalt akk folytasd. Majd akkor valtoztass ha elakadsz vagy elmennek az aranyok. Vagy ha ugyerzed tuledzed magad.. mert azert ez nem annyira kezdo igy, de am az nembaj ha birod meg motivalt tudsz maradni.
2021. okt. 3. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!