Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tegyek ha elmegy a kedvem...

Mit tegyek ha elmegy a kedvem és a motivációm edzés közben?

Figyelt kérdés
Ma is nagy motiváltan neki álltam itthon edzeni súlyzókkal, aztán 12 perc után elment a kedvem tőle és abbahagytam. És szinte mindig ez van ahogy próbálom elkezdeni. Pedig kitartó ember vagyok, Január óta kb. 20 kilót fogytam, a biciklizést + sétálást/kocogást amivel ezt elértem mindig rendesen csináltam. De valahogy a súlyzós edzéstől elmegy a kedvem és a motivációm amint neki állok, elképzelhetetlennek tartom hogy 1-2 órán keresztül csináljam mint mások. Pedig nincsenek olyan vastag karjaim, és a fogyásom után nagy álmom, hogy izmos legyek, vastag karokkal, széles vállakkal stb. :( Szerintetek ez mitől lehet?
2021. szept. 27. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
42%

Akkor nem is biztos, hogy a súlyzózást/kondizást neked találták ki. Naturálban (egy szigorú diéta, sok pihenés és hatékony edzésterv mellett) egy-két év alatt el lehet érni azt a szintet, ami fölé már szinte lehetetlen menni. Ennél a szintnél feljebb már tényleg minden egyes gramm izomért vért kell hányni, de még legtöbbször így sem sikerül. A naturál testépítésben pont ez a gond, hogy hobbi célból gyakorlatilag értelmetlen. Már akár kevesebb, mint egy év alatt el lehet érni azt a "formát", ami után akkor sem fogsz máshogy kinézni, ha még 20 évig edzel. Ezért van az, hogy elmész egy konditerembe, és zömében olyan csávókat látsz, akik évtizedek óta edzenek, mégis évtizedek óta ugyanúgy néznek ki (ha nem szarabbul). Te még ezt a szintet sem tudod elérni a motiválatlanságod miatt. Akkor mi lesz veled, ha majd meglesz ez a szint és utána maximum szinten tudod tartani magad, de még mindig gyengébb fizikumod lesz (jó eséllyel), mint egy átlag birkózónak vagy tornásznak. Nincs értelme, pláne esetedben, úgyhogy emiatt nagyon ne őrlődj a dolgokon.

Ha izmosodni szeretnél, de félsz a motiváció elvesztésétől, akkor iratkozz be egy olyan egyesülethez, ahol a csapat és az edző nem fogja engedni, hogy 12 perc után leállj. Kezdj el tömegsportolni!

2021. szept. 27. 18:40
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Hat nem mindenkinek valo 🤷‍♂️ ha nem elvezed ugy nem is lesz kedved. Sokan akarnak izmosak lenni de nincs eleg akaraterejuk hozza. Esetleg szerezz edzotarsat vagy keress mas sportot amit elvezel. Akar kuzdosport vagy barmi mas..
2021. szept. 27. 19:23
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
vegyél bérletet, menj le terembe
2021. szept. 27. 19:53
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

Az otthoni edzés teljesen más mint a konditermi edzés.

Kezd el,meglátod sokkal jobb lesz terembe edzeni mint otthon,a légkör a társaság is jobb.. (már ahol)

2021. szept. 27. 20:21
 5/10 anonim ***** válasza:
65%

Igaz,otthon nagyon könnyű abbahagyni,ott van melletted a kényelmes ágy,ha csak egy kicsit nem akarsz pillanatok alatt elmegy a kedv a szobában.Menj edzőterembe,ott sokkal jobb a légkör edzésre,megy a zene,többiek is csinálják ez már jó motiváció.Ha már elmentél,átöltöztél,kifizetted a bétletet akkor szinte muszály csinálni,nem olyan könnyű gyorsan feladni,ha már ott vagy akkor már csinálni kell lényegében.

#1 Ez egy nagy hülyeség,ahhoz hogy tényleg elért a genetikai potenciálod kell vagy 4-5 év edzés de akkor sem áll meg teljesen a fejlődés csak nagyon lassú lesz.Én 2 éve edzek de majdnem jobban fejlődök mint régen,az egyáltalán nem igaz hogy 2 év után alig lesz valami.Persze az első évben az összes izom kb felét megszerzed de a harmadikban is lehet látható fejlődést elérni.

Abszolút van értelme a naturál edzésnek,nem mindenki akar versenyző lenni,nem értem miért azt veszed alapul,én például azért edzek hogy saját magamból kihozzam a legjobbat,ennek hogy ne lenne értelme?Nem azt kell nézni hogy egy olyan birkózóhoz vagy tornászhoz képest akinek az élete az edzés hogy nézel ki,az a lényeg hogy az edzés előtti önmagadhoz képest milyen leszel,garantálom ha pár évig csinálja ég és föld lesz a különbség.

2021. szept. 27. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:
59%

Pedig az #1-nek részben igaza van. A legtöbb ember kula genetikát birtokol, ezért nem érnek el gyakorlatilag semmit sem, se naturalba, se koxal. Ezesetbe számukra inkább áldás, ha nincs ehhez kitartásuk, legalább nem lesznek olyan lelki betegek mint amilyen én vagyok. Na sziasztok!

2021. szept. 27. 21:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Lehet akármilyen genetikád,magadhoz képest óriási változást lehet elérni.Pár év legalább korrekt edzés után visszanézve rohadt jól fogsz kinézni az akkori szar genetikához képest.Én mindig azt mondom hogy magadhoz képest nézd az egészet ne másokhoz,akkor tényleg csalódás lesz a vége mert mindig lesz valaki aki leköröz téged.Nem kell mindenkinek profi testépítőnek lennie,lehet könnyedebben venni az egészet.

"Comparison is the source of all suffering"-A hasonlítás az összes szenvedés okozója

2021. szept. 27. 22:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Otthoni edzés miatt. Nehéz fenntartani a motivációt
2021. szept. 28. 15:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
6-os ismét ducibuci. Legalább ne vetísd ki a frusztrációdat másokra légyszíves. Akármilyen rossz valakinek a genetikája, pár év alatt MAGÁHOZ KÉPEST csodákra lehet képes. Mellesleg nem csak a kinézet, hanem a jellem is sokat fejlődik ezalatt. Attól még, hogy pszichológiai eset vagy ne húzd le a többi embert is. Köszi
2021. szept. 28. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted azt aki nem ismer téged, majd érdekli, hogy magadhoz képest mekkorát fejlődtél? Nem! Senkit sem érdekel. Mert csak a puszta eredményt látják.

2021. szept. 29. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!