Hogyan periodizáljátok éves szinten az edzéseiteket?
Milyen célokat tűztök ki?
Meddig tartanak nálatok a mikro/mezo/makro ciklusok?
Mikor iktattok be tervezett pihenő időszakokat, illetve deloadokat?
Mennyire tartjátok magatokat a tervhez?
Hogy érzitek, natural hobbistaként mennyire van értelme kiélezni a teljesítményt?
Konjugált periodizáció alapján edzek, 3 hetes blokkok vannak, minden héten 90% feletti 1 RPE9-10-es 1 ismétlések, gyakori maxolás, ezzel párhuzamosan megy a dinamikus ingahullám. A gyakorlatok 3 hetente cserélődnek.
Deloadot akkor iktatok be, ha szükségesnek érzem, de nem túl gyakori. A rotáció segít elkerülni a túledzést. Eleinte nagyon féltem, hogy a gyakori maxolástól túledzem magam, de pont az ellenkezője történt, sokkal energikusabbnak érzem magam.
Nekem egyenlőre bevált, élvezem a változatos edzéseket.
Korábban próbáltam a blokk periodizációt, de az nekem egyáltalán nem jött be.
Lineáris periodizációt is sokáig csináltam, de egy idő után kiégtem tőle és már nem fejlődtem.
Én 2 éve edzek,hosszútávú célom annyi hogy jobban nézzek ki,erősebb legyek,ezt úgy próbálom elérni hogy minden edzésnél próbálok 1-2 ismétléssel többet csinálni majd növelni a súlyt.Pihenő időszakot akkor szoktam ha úgy érzem hogy szükségem van rá,véletlenszerűen.
Biztos van értelme ha már haladó vagy és lelassul a fejlődés,én nem érzem szükségesnek most.
Nem tudom te miről hadoválaz itt kedves paranoid barátom. De én a ducibuci vagyok és eddig ilyen jellegű kérdést mint ez, ki sem írtam. Többnyire magamról, a formákról és az általatok olyan sokra tartott és kedvelt fitnesz youtuberekről kérdeztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!