Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan periodizáljátok éves...

Hogyan periodizáljátok éves szinten az edzéseiteket?

Figyelt kérdés

Milyen célokat tűztök ki?

Meddig tartanak nálatok a mikro/mezo/makro ciklusok?

Mikor iktattok be tervezett pihenő időszakokat, illetve deloadokat?

Mennyire tartjátok magatokat a tervhez?

Hogy érzitek, natural hobbistaként mennyire van értelme kiélezni a teljesítményt?

2021. szept. 26. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Konjugált periodizáció alapján edzek, 3 hetes blokkok vannak, minden héten 90% feletti 1 RPE9-10-es 1 ismétlések, gyakori maxolás, ezzel párhuzamosan megy a dinamikus ingahullám. A gyakorlatok 3 hetente cserélődnek.

Deloadot akkor iktatok be, ha szükségesnek érzem, de nem túl gyakori. A rotáció segít elkerülni a túledzést. Eleinte nagyon féltem, hogy a gyakori maxolástól túledzem magam, de pont az ellenkezője történt, sokkal energikusabbnak érzem magam.

Nekem egyenlőre bevált, élvezem a változatos edzéseket.

Korábban próbáltam a blokk periodizációt, de az nekem egyáltalán nem jött be.

Lineáris periodizációt is sokáig csináltam, de egy idő után kiégtem tőle és már nem fejlődtem.

2021. szept. 26. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok, kezdőknek viszont egyáltalán nem ajánlanám, csak ha több éves edzésmúlttal rendelkezel
2021. szept. 26. 19:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Én 2 éve edzek,hosszútávú célom annyi hogy jobban nézzek ki,erősebb legyek,ezt úgy próbálom elérni hogy minden edzésnél próbálok 1-2 ismétléssel többet csinálni majd növelni a súlyt.Pihenő időszakot akkor szoktam ha úgy érzem hogy szükségem van rá,véletlenszerűen.

Biztos van értelme ha már haladó vagy és lelassul a fejlődés,én nem érzem szükségesnek most.

2021. szept. 26. 20:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Naaa végre, mehint elkezdesz a periodizáció témával trollkodni. Mikor írsz már ki kérdést a konjugáltról? Esetleg a GPP-ről, vagy arról hogy 73 kg-os "erőemelőként" nem tudsz hízni, csak étkezéso sertészsírral. Vagy mikor azt írtad ki, hogy 2 db 20 kg-os társával futkározol fel-alá az utcán...gyerünk, troll g*nyó, nyomasd hisz úgyis ez az életed. Olyan vagy, mint Kovács Dániel "shaolin mester testépítő", hivatásos provokátor.
2021. szept. 26. 22:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom te miről hadoválaz itt kedves paranoid barátom. De én a ducibuci vagyok és eddig ilyen jellegű kérdést mint ez, ki sem írtam. Többnyire magamról, a formákról és az általatok olyan sokra tartott és kedvelt fitnesz youtuberekről kérdeztem.

2021. szept. 26. 22:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Kezdesz trehány lenni.Képet nem raktál ki!!!
2021. szept. 27. 08:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!