Van értelme otthon edzeni egykezes súlyzókkal?
Milyen szempontból kérdezed az értelmét? Miért ne lenne? Minden sporttevékenységnek van értelme, ha az egyén helyesen, szabályosan hajtja végre a gyakorlatokat, és gondosan figyel a bemelegítésre, nyújtásra, regenerációra, mobilizációra, étrendre is. Ez most mindegy, hogy foci, úszás, boksz, vagy otthoni súlyzós edzés. A sporttevékenység szükséges és hasznos, így mindig van értelme.
Ha testépítő versenyeken szeretnél indulni, akkor nyilván egy idő után kevesek lesznek az otthoni lehetőségeid, de ha csak egy szimpla, átlagon felüli, sportos fizikumot szeretnél, akkor az egykezes súlyzókkal és a saját testsúlyos gyakorlatokkal nagyon jól megleszel.
Én egyébként személy szerinte a fegyencedzést nem látom a legjobb példának, hiszen rengeteg hibája van, viszont abban igaza van az első válaszolónak, hogy egy erős, relatív nagy, funkcionális, feszes, kerek, definiált fizikumot eszközök nélkül is el lehet érni.
Nézegess fotókat street workout versenyzőkről. El fogsz ájulni, hogy naturálba, súlyzók és kondigépek nélkül mekkora erőt és formát lehet elérni.
Egy normális fizikumot össze lehet edzeni vele, de egy pad se ártana amin tudsz tárogatni. Esetleg állítható pad és akkor tudsz ülve bicepszezni és vállazni is. Csak jól össze kell rakni az edzéstervet és a kaját és eleget kell aludni.
Nyilván guggoláshoz pl. kevés az egykezes, de lehet egy lábbal is guggolni és úgy plusz sújt adni az egykezessel. A felhúzást viszont nehéz kiváltani sajnos.
Sok szabadtéri konditpark van ahol húzodszkodni tudsz, és tolodszkodni. Ahogy irták egy állithato fekpad kell és kb meg is vagy. Sőt nem is kell okfetlen a konditermbe sem 15 féle gyakorlat egy izomcsoportra tehát egy kézisulyzóval mondjuk 3 féle gyakorlatot csinálsz egy izomra az már nem rossz. Csak fáraszd ki rendesen az izmod olyan súllyal amivel max 6-12 ismétlés megy.
Jó kaja, megfelelő intenzitás( ne edz se tul sokat se tul keveset egy izomra pl minden nap ne bicepszezz, de heti 1 nél lehet több)én 48 órát hagyok pihenni egy izomcsoportot./pl vállaztam, akkor kövi 2 napba nem. De utánna igen. és már okés. Nem heti szintre napokra osztottam be hanem folyamatosra. Általában egy nap 2 izomcsoportot edzek igy kitud jönni a 48 ora regenerálás és nincs túl sok kihagyás.
Kajába meg nem mindig a diétás megy, általában eszek ami van ebédre, vagy menüt veszek, aztán ha adott napon olyan kaja van ami kevésbé fehérjedús akkor felturbozom sajtal, tojással stb.
Vagy fehéreturmixal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!