Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Most kezdek hozzá az edzegetés...

Varlamov kérdése:

Most kezdek hozzá az edzegetésnek.Heti 6 napot próbálok belőni. (mell-láb)+(bicepsz+tricepsz)+(hát+váll)x2 Ez így jó felosztás? Terem hijján egykezes súlyzókkal nyomom, de tervezek egy erőkeretet venni. Kaját neten kerestem, ami elég változatos.

Figyelt kérdés

Vettem fehérjét, creatint meg HMB-t és BCAA-t. Ezeket ajánlották, hogy ezzel kezdjek.

Creatint por állagban vettem, mert feltöltésnél az a gazdaságos.

Kérdés: Mindenképp kell feltöltési időszak, hogy hatásos legyen?

Miután megittam a creatinos shaket, mikortól kezd el hatni a kreatin?

2021. febr. 18. 19:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

HMB-t és BCAA-t hagyd, csak pénzkidobás kezdőként. Creatinból tökéletes a monohidrát por, jól tetted, hogy azt vetted, a kapszulák semmivel sem jobbak. Feltöltési időszak abszolút felesleges, gyakorlatilag kb annyiról van szó (egyszerűsítve), hogy kedd helyett pénteken fogod elérni a "feltöltöttséget", ha nincs feltöltési szakasz (de ez nem azt jelenti, hogy addig nincs hatása). Mikor kezd el hatni: ez nem olyan mint a koffein, hogy beveszed és hat. Hasznosítja a szervezeted X nap alatt és utána folyamatos "hatása" lesz amíg szeded.

Edzésterv: mell-láb kicsit sok, bicepsz-tricepsz meg kicsit kevés egy napra. Bár egyelőre a leírásod alapján kisebb súlyokkal edzel, de egy kemény melledzés után azért én nem szívesen guggolnék. Plusz váll nap után rögtön mell nap az se biztos, hogy szerencsés.

Én ilyen felosztásban csinálom heti 5-6 nap, nekem bevált: hát+bicepsz, mell+váll+tricepsz, láb. Az oldalemelést és a tricepsz gyakorlatokat szuperszettben csinálom, azzal aznap nyerek egy kis időt a sok gyakorlat mellett.

2021. febr. 18. 19:43
 2/15 anonim ***** válasza:

Szerintem sok a 6 nap edzes. Meg inkabb 1 nagy es 1 kisebb izomcsoportot komboznek. Lab- mell nem a legjobb egyutt. A karnap meg eleg laza. Inkabb mell-bicepsz, hat-tricepsz, lab-vall pl. Ha 3 naposat akarsz. De ha kezdo vagy csinalhatsz 2 naposat is. Raer szetszedni jobban.

Nem muszaly feltoltes. Van akinek elvileg hat van akinek nem. Szerintem etrendtol is fugg mivel kajaban is megtalalhato a cratin meg minden mas. Ezek igazabol keveset dobnak.. foleg kezdo szinten. Elegendo lett volna egy feherje meg multi. De mindenki kiprobal mindent eleinte.. nembaj ilyen ez. Sajat tapasztalat kell. A kajara meg az edzesre figyelj az a kulcs.

2021. febr. 18. 19:51
 3/15 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy pozítívan reagál majd a testem a creatinra. Hmb-re azt mondták,támogatja az izomgyarapodást, és annak erőnövekedését. Meg nem marad meg a víz, és száraz izmot hoz.
2021. febr. 18. 20:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Értelmetlen hirtelen 6 napot edzeni, ráadás osztottan.

Hmb + kreatin, tehát egyiket szedned hogy száraz tömeg legyen, másikat meg hogy vizzel tudj nőni, ebben mi a logika?

Lényegében semmi tudásod, de mész mint a tatár, én azt mondom sok sikert hozzá, hozza meg az elvárt eredményt, de azért így a sérülés sincs kizárva.

2021. febr. 18. 20:16
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem akarom túlterhelni magam, csak próbálom belőni a határaimat. Lehet, nem bírok majd csak 5napot,vagy 4-et,de az általatok ajánlott edzési leosztásokat megfogadni. Egy év alatt 5-10kg izmot mondták, utána egyre kevesebbet.
2021. febr. 18. 20:23
 6/15 anonim ***** válasza:
Értelek, de első évben ha egész testessel kezded kiépíteni az agy izom kapcsolatot és utánna osztottra váltani úgy is fel tudsz hozni 5-10 kiló izmot.
2021. febr. 18. 20:29
 7/15 anonim ***** válasza:
En is egybol 5-6 napot edzettem anno 3 napos edzestervel. Meg kiprobaltam mindenfele tapkieget aminek nagy resze persze penzkidobas volt de nekem akkor is sajat tapasztalat kellett mindig. Amugy telhesen jol meg eleg gyorsan fejlodtem 6 edzessel. Azota jopar ev eltelt mar osztott edzestervel edzek evek ota heti 5 napot. Mai napig fejlodok.
2021. febr. 18. 20:37
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy, de igazából ez majdnem mindegy, mert ahogy írod, "most kezdek hozzá az edzegetésnek" nem kreatinnal és HMB-vel szokták kezdeni. Vagyis sajnos egyre többen igen, mert a táplálékkiegészítő-lobbi olyan erősen nyomja, hogy vegyél meg minden sz@rt, hogy sokan azt hiszik, hogy ezek nélkül már nincs is izomépítés.

Így saccolva szerintem kifizettél 35 ezer ft-ot, amiből max 15-nek volt értelme.

Ezt a 20ast legközelebb költsd csirkemellre, szűzpecsenyére, zöldségekre(ezek lassan már luxuscikk számba mennek), de ha nagyon étrendkiegészítőben gondolkodsz, akkor vitamincsomagot. Ha már edzel keményen (és nem csak "edzegetsz") fél-1 éve, akkor érdemes gondolkodni, hogy egy edzéselőtti formulát megvenni és/vagy kreatint. Utóbbinál egyébként nem kell semmilyen feltöltés, tök értelmetlen, edzés előtt 3-4 gramm, meg edzés után étkezéssel szintén ugyanennyi.

BCAA és HMB a totálfelesleges kategória, ha csak nem vagy profi, aki diétázik és reggelente 30 percet kardiózik.

És ahogy előttem írták: a heti 6 edzés rengeteg, ne csináld.

2021. febr. 18. 20:45
 9/15 anonim ***** válasza:

3: "nem marad meg a víz" - bár már 4-es írta, de az ugye megvan, hogy a kreatinnal több vizet raktároz a szervezeted? Nem vagyok nagy HMB szakértő, de én arról azt olvastam, hogy inkább szálkásításnál jobb, amikor kalóriadeficitben vagy kicsit segít, hogy kevesebb izmot veszíts. De erről is kétesek a vélemények/tanulmányok. Kezdőként abszolút felesleges.

Személyes vélemény, de én a teljes testesnek nem vagyok a híve, max az első 1-2 hónapban. De az mondjuk tény, hogy a 6 nap egyből kezdésnek lehet egy kicsit soknak tűnik, ha rendesen megedzed az izmaidat (mivel egyelőre kézisúlyzóid vannak, így lehet nem tudod annyira és jó lesz a 6nap, ezt te tudod). Plusz az elején még brutál izomlázak tudnak lenni és mondjuk guggolni úgy hogy még ég a combod az előző edzéstől... De oké, tapasztald ki, lehet menni fog.

2021. febr. 18. 20:46
 10/15 anonim ***** válasza:

"Egy év alatt 5-10kg izmot mondták, utána egyre kevesebbet."

Aki ezt mondta, gondolom ajánlott hozzá néhány szurit is. Mert ennyi másképpen nem megy, még kezdőként se, amikor jól fejlődik az ember. Ne keverd össze az izmot a vízzel és a zsírral, mert kellemetlen csalódás fog érni.

2021. febr. 18. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!