Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy lehet ezen segíteni?

Hogy lehet ezen segíteni?

Figyelt kérdés

A bal karom nagyon gyenge, mind a tricepsz, mind a bicepsz.

Nemrég kezdtem el edzeni, de mind méretében,mind erőben teljesen más a két karom. A bal teljesen le van maradva. Azt érzem hogy sokszor nagyon hamar kimerül a bal, pedig ahhoz igazodva végzem a gyakorlatokat. Azaz ha megfogom a 6 kg-os súlyzót és kalapács gyakorlatot csinálok, akkor amennyi megy a ballal, annyit csinálok a jobbal. Szóval a gyengébb részhez igazodok.

Azonban ez eléggé visszafog, mert pl tricepszre is a balhoz igazodok, de gyakorlatilag a súlyokon emelést nem tudok végezni. A jobb karonmal haladhatnék szépen, bírja a terhelést. A baj az, hogy bár a bal karomhoz igazodok, a jobb még ennek ellenére is fejlődik, a bal pedig szinte semmit.

5 hónapja edzek és jobb kezes vagyok.

Esetleg van ötlet erre vonatkozóan, hogy lehetne a bal karomat felhozni a jobb karom szintjére?

2021. aug. 14. 17:35
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
??? Miért nem igazodsz akkor az erősebb karodhoz? :D
2021. aug. 14. 18:18
 2/3 A kérdező kommentje:

A fent leírtak miatt. Mivel talán az erősebb karom bírja a terhelést, a gyengébb nem. A lényeg hogy a gyengébbet kell felhozni az erősebb szintjére és nem az erősebbet tovább erősíteni, a gyengébbet pedig úgyhagyni.

Ha nem tudsz értelmesen válaszolni, akkor inkább ne tedd kérlek, kedves 1-es.

2021. aug. 14. 19:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Ugyan ez van velem, csak én több éve edzek:D Kétkezes bicepsznél pl csak a jobb kezemet éreztem, a balt nem is, tricepsznél ugyanez. Sajna a két kezes gyakorlatok akkor offosak. Csináld egy kezes sulyzoval amit tudsz. Egy idő után utoleri a masikat
2021. aug. 14. 19:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!