Jó lesz ez az étrend?
Szeretnék elkezdeni izomtömeget magamra pakolni szóval az elmúlt 1 hétben utánna jártam mindennek , megtudtam hogy a kaján múlik a 80 százaléka a fejlődésnek, illetve hogy precíz étrend nélkül lehetetlen fejlődni szóval összeállítottam egy étrendet magamnak a Sárga Kapszula c. könyv és a builder oldal + youtube fitnesszerek segítségével.
Reggeli kelés: 5:30
1. étkezés 6:00 : Zabpehely 150g , 2 dl tej + fehérje por
2. étkezés 8:00 : 100 g csirkemell , 50g rizs , 50g zöldség , 2g só, 3 dl bubimentes víz
3. étkezés 10:00 : 2 db közepes alma, 2 db banán , 3 dl bubimentes víz
12:00 edzés 2 óra hossza.
4. étkezés 14:30 : 150g csirkemell , 70g rizs , 80g zöldség , 5 dl bubimentes ásványvíz , 2g só.
5. étkezés 17:00 : 100g csirkemell, 80 g teljes kiörlésű kenyér , 1 adag fehérjepor + 3dl víz , 5g só
6. étkezés 19:00 : 100g csirkemell , 2 doboz natúr joghurt , 50g zsírszegény túró , 30g teljes kiörlésű kenyér , 60 g pisztácia
6+1: Lefekvés előtt 1 adag BCAA, Glutamin, Kreatin , 1 adagoló kanálnyi fehérjeporral , 5 dl vízben elkeverve , mellé 2 szem multivitamin.
Fekvés: 20:00 , elalvás 20:30 fele.
Ezzel az étrenddel törekedtem a magas fehérjebevitelre , plusz a szénhidrátokból a legnemesebbeket választottam. Jövőhéten kezdem el az edzéstervem klasszikus felosztású lesz minden izomra heti 4 gyakorlatot végzek , heti 1x edzem le őket de akkor halálig.
Bármiféle észrevételt, segítséget elfogadok. Gondolkodtam hogy a túrót kicserélem cottage cheesere hiszen az nemesebb ,de szerintem az még nem a világvége. Mi a véleményetek?
1. 150g zabpehely engem úgy eltelít, hogy utána 3-4 óráig nem vagyok éhes, de kinek mi.
2. A só miért fontos? Azt is kiméred, mint a rizst pl?
3. 2 óra edzés sok. Egy nagy intenzitású edzést 1 óra alatt lezavarok.
4. Csirkét nyugodtan lecserélheted , váltogathatod, meg fogod unni 1 hét alatt.
5.BCAA,Glutamint vidd vissza a boltba, mert semmi értelme naturálban ezeknek, főleg nem kezdőként. De még kreatinra se mondom hogy szükséges. Először ismerkedj meg a sportal, tanuld meg a gyakorlatok helyes kivitelezését, építs ki egy agy izom kapcsolatot, tartsd az étrendet. Fölösleges több 10k-ért tapkieget venni mert semmi értelme.
6. Nem a gyakorlat száma hanem a sorozat fontos, csinálhatsz 4 gyakorlatot ha kevés a sorozat.
"megtudtam hogy a kaján múlik a 80 százaléka a fejlődésnek"
ez nem igaz
"illetve hogy precíz étrend nélkül lehetetlen fejlődni "
ez sem igaz
"összeállítottam egy étrendet magamnak a Sárga Kapszula c. könyv"
ez már most vicces
"és a builder oldal + youtube fitnesszerek segítségével."
még jobb.
A többiből is hülyeség de "plusz a szénhidrátokból a legnemesebbeket választottam. " ebből látszik hogy ez egy vicc kérdés.
Mellesleg túl sok fehérjét eszel. Teljesen felesleges. 2 -2,5 g per ttk?
Nem igaz hogy 80%-a a kaján múlik és nem kell grammra kiszámolni mindent,enélkül is lehet sokat fejlődni,átestél a ló túloldalára.Benyelted az összes bullshitet,nem kell mindent pontosan beszabályozni hogy izmot építs,nem kell az egész életednek körülötte mozognia.
Van ám a csirkerizsen kívül is élet,sertéshús,hal,marha stb stb nem kell kínozni magadat csakacsirke gondolkodással mert hamar utálni fogod annak meg nincs értelme.Amúgy nagy baj nincs az étrenddel csak előre meg lehet jósolni hogy a sok ugyanolyan kaja miatt gyűlölni fogod.
A táplálékkiegészítőkből max a kreatint hagynám meg,a többi kuka.F*sznak iszol háromszor fehérje port ha már így is bőven elég fehérjét,BCAA-ról már mindenkinek tudnia kéne hogy felesleges mert fehérjével már beviszel eleget.
Bro splitet kezdőként felejtsük már el,heti 3 teljes test vagy 4 alsó-felső is hozza az eredményt.Kezdőként a kevesebb több nincs értelme szétbszni az izmokat,2 órákat edzeni,orrba-szájba izolálni azt hagyd meg a haladóknak.Van egy limit amíg jó a több volumen utána csak felslegesen fárasztód magad,leginkább kezdnésnél igaz.
Röviden túl sokat akarsz túl gyorsan,szabadabb étrenddel és kevesebb edzéssel is kb ugyanolyan eredményeket érnél el,ne kínozd magad ha nem muszály
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!