Nekem tűvádlim volt. Az elején minden edzásnapon vádliztam. Legjobb az állóvádli, nekem az ülőtől nem igazán nő. Lényeg, hogy tökéletesen szabályosan, azaz nyújtott lábbal, nem rogyasztjuk a térdet. Lassan (nem kell túl lassan) leengedjük, pillanatra megállunk, majd teljesen lábujjhegyre állunk és itt is megállunk egy pillanatra, így kizárjuk a lendületet. És törekedj arra, hogy rengeteg súlyt pakolj fel. Állóvádlinál a súly kb. 150 kilónál kezdődik. és ezekből minden nap 4-5x8-12-t csináltam egy évig. Most már elég heti 2-3
2021. aug. 4. 12:36
2/8 anonim válasza:
Én szamárvádlival növesztettem. Legjobb a kis súly, sok ismétléssel. (Azért, mert a vádli elég makacs izom és nem úgy lehet edzeni azt, mint pl. A bicepszet.) De ez genetika is, apukámnak hatalmas vádlija volt. Mindenki megjegyezte neki, pedig sosem edzett rá... Szintúgy a nagyapámnak. Persze, ha nem olyan jó a vádli genetikád, akkor is lehet nagy, edzéssel.
2021. aug. 4. 12:48
3/8 anonim válasza:
Rendszeres futás.
2021. aug. 4. 12:54
4/8 anonim válasza:
A vádli egy lassan növő izom. Sok és lassú gyakorlat kell, ha belefér a napodban akkor gyalogolj sokat esetleg extra súllyal. Lépcsőzés is megfelelő rá.
2021. aug. 4. 13:15
5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos annyira nem jo a genetikam. Tipikus ektomorf, de szerencsere sikerult egy viszonylag jo izomtomeget osszeszedni es tartani a sulyom. A combot is sikerult felhoznom az utobbi 1 evben, de a vadlival szenvedek.
Es sok mindent olvasni... ahogy itt is irtatok valaki a nagy sulyra eskuszik van aki a kisebb sulyra sok ismetlesre. Egyelore megprobalom ahogy az 1-es irta. Allo vadlit eddig is csinaltam keretben, probalok ramenni a szabalyossagra es a nagy sulyra. Jovo nyarra talan osszejon egy jo vadli... :D
2021. aug. 4. 13:20
6/8 anonim válasza:
Szerintem is fókuszálj a formára,elég gyakori hiba hogy csak fel-alá pattognak a gépen,túl sok momentummal,így kevesebbet dolgozik a vádli.Próbáld lassan,a tetején jól szorítsd össze kis ideig,lefele is lassú tempóval.
2021. aug. 4. 14:47
7/8 A kérdező kommentje:
Azota nyomom minden edzesen a vadlizast, heti negyszer. Probalom folyamatosan emelni a sulyt. 8-12 ismetlessel. Eskuszom mintha beindult volna valami es nagyobbnak latom a vadlimat :D
2021. okt. 4. 21:03
8/8 anonim válasza:
Hát?
A testépítésben nem a nagyobbnak látom a viszonyítás, hanem a szabócenti.
Havonta leméred és ha van változás, akkor jó az adott módszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!