Mennyi idő fejleszteni a hajlékonyságot és milyen sűrűn szabad végezni a gyakorlatokat?
Szia kérdező!
Én a növi miatt laza vagyok ízületeim olyanok mintha fiatal lennék.
spárga, előrehajolás egyenes lábbal megy mindenféle bemelegítés nélkül.
Mostanában jógázni szoktam.
Béla 48F
147kg
197cm
kar55-56 cm
erőemelő
A kérdés az, hogy miért akarod elérni pl a spárgát. A tok-, szalagrendszer túlnyújtása nem túl jó ötlet, megágyaz a későbbi artrózisnak, csak ezt a mobilitás guruk nem hangoztatják. Ha a válasz, hogy "mert menőn néz ki Instagramon", akkor nem javaslom. Nyilván egy nagyobb fokú, de nem extrém flexibilitás, pl kozák guggolás vagy a talaj megérintése még nem fog gondot okozni, sőt... de azért én nem mobilizálnam magam a végtelenségig, ha nem a megélhetésem függne tőle. És részben itt a válasz a kérdésedre: nem annyira a gyakoriság számít, mint hogy meddig fokozod a mozgástartományt.
Érdemes ugyanúgy felfoni mint az edzést, a teljes mozgástartományon végzett negatív szakasz önmagában sokat számít. Emellett lehet külön nyújtani is. Nem tudom megmondani, hogy mennyi idő, nyílván attól is függ, hogy most mennyire vagy merev és, hogy mennyit foglalkozol vele. De mint az izomtömeg növekedésénél, itt is sejtszintű változások jönnek létre, tehát nem egyik napról a másikra megy.
Nem akarok spárgázni, csak példa volt. :D
Alapgyakorlatokhoz szeretném fejleszteni a mobilitásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!