Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy érdemes az idegrendszert...

Hogy érdemes az idegrendszert fejleszteni edzéssel?

Figyelt kérdés

Elvileg nem jó majdnem mindennap alapgyakorlatot végezni, mert túl megterhelő az idegrendszernek. Hogy válhatok ellenállóbbá, hogy jobban bírjam a terhelést? Erőedzés? Állóképességi edzés? Mihez érdemes kezdeni?

Egyébként amikor nyitva voltak a termek, akkor pl. felhúzás után fél-1 órával fejfájást is éreztem egy darabig, ami elvileg a túlterhelt idegrendszer jele. Pedig nem is egyismétléses maxot nyomtam, 6 ismétlés alá szerintem nem is nagyon mentem. Talán 5-6 sorozatot nyomtam és 10-12 ismétléssel kezdhettem, majd pakoltam a súlyt és csökkentettem az ismétlésszámot.

Tehát valamilyen módon mindenképpen érdemes lenne fejleszteni az idegrendszeremet. Ha valamit számít, nem olyan régóta edzek.

2021. jan. 3. 00:56
 1/3 anonim válasza:
62%
Csak így tovább, bár a biosz könyvvel is edzhetnél, mondjuk úgy, hogy felütöd az idegrendszer témakörénél és olvasod, majd megtanulod.
2021. jan. 3. 01:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha leterheled fejlodik.
2021. jan. 3. 08:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Amit te keresel az egy súlyemelő edzésterv.

A központi idegrendszter a magas volument+ nagy súlyokat nem viseli el.

Habár az izmaid pihenteted,a központi idegrendszered nem pihen.

Hétfő melleztél például,aztán kedden lábazol,majd szerdán hatazol sok ismétléssel stb.

Igenam de az idegrendszered mindennap dolgozik sok ismétléssel!! Ezért nem járható út.Mindennap csak úgy működhet,ha rövid,de brutál edzéseket csinálsz.

Tehát a megoldas, nagy de rövid terhelések és frekvencia.

Az edzesgyakoriság lényeges.Egy mozdulatban akkor leszel jó,ha azt minnél gyakrabban csinálod.

Mivel súlyemelő gyakorlatokról van szó,nem csinálhatsz magas ismetlésszamot.Szétesik a forma komplexebb gyakorlatoknál,és lesérülsz.

Hétfő: 1.Karból nyomás 5x2

2.Helyből szakítás 3x2

3.Szélesfelhúzás 5x3

4. Tarkóról guggolás 5x3

Kedd: 1.Láblökéses nyomás 3x2

2.Állványból lökés 2x2

3.Keskenykiállás 5x3

4 Mellről guggolás 3x2

Szerda: 1.Karbólnyomás 3x2

2.Helybőlfelvétel 3x2+1

3.Keskenyfelhúzás 5x3

4.Tarkóról guggolás 3x2

5. Derekazás 5x5

Csütörtök:1.Állványból szakítás (tarkóról) 3x2

2.Széleskiállás 110 5x3

3.Mellről guggolás 3x2

4. Lengetés

Péntek: 1. Beülve szakítás max

2. Beülve felvétel + kilökés max

3. Tarkóról guggolás max

Mindenféleképp meg kell tanulnod a helyes kivitelezést!!

Legjobb lenne,egy edző,vagy valaki aki ert hozzá, es eleinte segítene,mert némelyik komoly tudást igényel!!

2021. jan. 3. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!