Nem fejlődök az edzéstől, miért lehet ez?
Szóval 3 hónapja kezdtem el edzeni, és nemigazán fejlődök.
Valószínűleg a kaja lesz a ludas, mert a munkában csak 1x ebédelni van időm (az nagyrészt egészséges kaja), reggelire tojást, vacsorára pedig túrót van szintén rizs-csirkét szoktam enni...
Mi lehet az oka, hogy nem fejlődök?
3 hónap alatt mit vártál? Nulla formából Bereczki Krisztián fizikumot, vagy mit?
A testépítés mögött van egy matek, amit nem úszol meg, ha fejlődni akarsz. A tojás, a túró, a rizs és a csirke mind szép és jó, de számít, hogy fehérjére, szénhidrátra, és zsírra lebontva ez mit jelent, melyikből mennyit és milyet viszel be. Számítanak a grammok. Számít a kalória, a rost, a vitamin és az ásványi anyag is. Számít, hogy mennyire illeszkedik a diéta az aktuális célodhoz és az anyagcserédhez. És ez még csak a kaja. Itt még nem is beszéltem a bemelegítés szerepéről, a nyújtás fontosságáról, a pihenésről-alvásról, az aktív és passzív regenerálódásról, és a konkrét edzéstervről, ami talán mind közül a legfontosabb.
Nem úgy működik a testépítés, hogy elkezdesz súlyzózgatni, elkezdesz egészséges kajákat eszegetni, aztán három hónap alatt akkora fejlődést érsz el, mint egy Mr. Olympia. Ha így gondolod, akkor nem ez lesz a te sportod, amivel egyébként nincs semmi baj, nem is kell mindenkinek konditerembe járni, hiába lett pár éve ennyire divat.
Egyébként meg azt sem tudjuk, hogy most hogy nézel ki, milyen formáról indultál, milyen az anyagcseréd, milyen a genetikád, és még pár száz tényező, amiről fogalmunk sincs. Ez alapján milyen választ szeretnél szakmailag?
Ugye nem trollkodó jellege van a kérdésnek?
Autószerelőként dolgozom és annyi meló van, hogy csak 1x tudok enni, valamint többször nem is engednek. Szóval az lehet a baj forrása, hogy nem tudok elegendő ételt bevinni...
Mert az alvásommal nincs gond(este 9től-reggel 5ig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!