Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ugyan azzal a súllyal 5x5-öt...

Ugyan azzal a súllyal 5x5-öt vagy 10x3-at érdemesebb csinálni?

Figyelt kérdés

2021. júl. 15. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:

A céltól is függ. A 10x3-at elvileg nagyobb súllyal is végig tudod csinálni, mint az 5x5-öt (az 5x5 kb. az 1RM 80%-ával, a 10x3 akár a 85 %-ával is mehet).

Az 5x5 jó tömegnöveléshez és erősödéshez is, a 10x3 inkább erőközpontú, és azért van benne ilyen sok sorozat, hogy meglegyen a volumen.

Ha haladó vagy, és egy héten többször csinálod ugyanazt az összetett gyakorlatot, akkor akár váltogathatod is ezeket a sémákat (talán ezt hívják hivatalosan nemlineáris periodizációnak).

2021. júl. 15. 20:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Izomnövelésre. A 10x3 pl 30 ismétlés, szóval ott nagyobb a volumen. Vagy az 5x5 jobb izomépítésre a magasabb ismétlásszám miatt?
2021. júl. 16. 02:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Izomnövelésre inkább az 5x5 a javasolt. Ebbe érdemes belenézni:

[link]

2021. júl. 16. 05:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Óvatosan!

Ebbe én is belefutottam.

Az elv szerint kell a volumen,de ugyanakkor kellene az intenztás is.Nos némi keresgéles után adódott a nagyötlet.

3×10 ismétlésnél pldául.

Elég a volumen.Node mi lenne ha az intenzitás is sokkal nagyobb lenne.

Voala:legyen 10×3 .

Megvan uaz a mennyiség de jóval nagyobb súllyal.

(Történetesen fejfölenyomásban.)

Menni ment,de kicsináltam magam vele!

Az izületeimnek rendesen odab..ott.

Túl nagy volt terhelés.

A 3 ismétléshez pont elég,de nem 10 sorozatban,hanem legfeljebb 4 vagy 5 sorozatban lett volna jó!

Azt akartam ezzel mondani,hogy kicselezheted a tested valamilyen szinten,de ez előbb utóbb megbosszulja magát és sérülés a vége.

2021. júl. 16. 12:04
 5/6 A kérdező kommentje:
De ha ugyan azzal a súllyal végezném mind a kettőt
2021. júl. 16. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor az 5×5 hatásosabb.

Ugyanis igy a 10x3 könnyebb.(kevésbe intenzívMivel minden sorozat,azaz 3 ismétlés után pihensz,holott csinálhatnál 5 ismétlést is.

2021. júl. 16. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!