Mit gondoltok az alábbi diétás étrendemből?
70 kg vagyok, zsírból szeretnék fogyni, 30 százalékos a testzsírom.
Heti 5ször reggel éhgyomorra aerob (szobabicikli 45 perc)
Ezután egy adag tejsavófehérje. Majd délelőtt mégegy adag tejsavófehérje. 12 és 1 között 125 gramm rízs + tonhal. Délután mégegy adag tejsavófehérje.
Este pedig csirkemell + zöldség + 1-2 doboz sör (1 doboz sör 15 gram szénhidrát amúgy)
Súlyzós edzést nem végzek.
Vélemény?
Pár kora reggeli kérdés:
1. milyen magas vagy?
2. honnan szedted ezt a 30 % os testzsírt?
csak mert ha 70 kiló vagy 30% testzsír 21 kilót jelent ami 49 kilót hagy minden másra. Tudod bőr, vér, izmok, belsőszervek, csontváz meg ilyenek. Ha nem vagy extrém alacsony ez sehogy nem jön ki.
3. Mennyi a napi kalória felhasználásod? mit dolgozol?
Ja igen a sör decije lehet csak 1,5 gramm szénhidrát de kalóriába meg 33 kcal körül van ami egy liter esetében már 330 kcal nem 60 mint amit szerintem te számoltál.
Dupla adag vitamint szedni meg felesleges csak lehúzod a wc-n.
1, 173 centi magas vagyok
2, A 30%-os testzsírt onnan szedem, hogy elég nagy a hasam. Ha nem is 30%, de 25% kell, hogy legyen.
3, A napi kalóriafelhasználásom nem tudom, de reggel szobabiciklizek 45 percet heti 5ször. A nap további részében ülök / néha elmegyek ide-oda, szellemi munkát végzek számítógép előtt.
4, Ezt a diétát és a reggeli aerob edzést csinálom egyébként már 2019 novembere óta. Előtte terembe jártam 12 évig, de abbahagytam a járvány miatt. Azóta se mentem vissza.
5, Nem tudom, hogy van-e változás magamom. Nem látom, nem vagyok benne biztos. Szerintem nincs. A hasam ugyanolyan nagy.
6, Csináltam ketogén diétát ezelatt az időszak alatt 5 hónapig is (120 gram fehérje, 90 gram zsír, 15 gram szénhidrát - 1400 / 1500 kalória). Nem tudom, hogy használt-e, nem vagyok biztos a változásban, nem látom magamon. Nemrég tértem vissza újra a fent részletezett diétámra.
"A hosszú idő alatt a súlyod sem változott?"
Kb 2 kilót fogytam, de szerintem az csak izomól történt, nem zsírból, mivel az edzést abbahagytam.
"Ha ezt csinaltad 2 evig es nem valt be akkor most mitol lenne jo?"
Hát mert alacsony a szénhidrát és a zsír, magas a fehérje, kevés a kalória. Mi lehet ennél jobb? Volt olyan rövid időszak (kb 3 hónap), hogy a szénhidrátot levittem 80 grammra, (fehérje maradt 140 gr, zsír 20 gr), de nem hozott változást (kb 1500-1700 kalória). Ezeken a napokon a szénhidrátot kizárólag zabpehelyől vagy vörösbabból vittem be, mert ezeknek jo alacsony a GI-je. De ez sem hozott nagy érdemi változást.
Volt olyan időszak is, hogy szombatonként összezabáltam mindent, utána a következő szombatig tartottam 100-120 gr körüli szénhidrátot (rízsből / zabpehelyből vagy vörösbabból, mikor miből)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!