Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » ICF-et elkezdhetem 17 évesen?

ICF-et elkezdhetem 17 évesen?

Figyelt kérdés

Túl vagyok a 2 hónapos átmozgató edzéseken, és nagyon bejött az egész testes. Ezért választanám az ICF-et csak nem tudom, hogy ilyen fiatalon lesz-e valami következménye.

17F

2021. jún. 8. 21:56
1 2
 1/11 MadSeal ***** válasza:
100%

Blahatól még pénzt se fogadnék el. Inkább keress itt valamit az igényeidnek megfelelően:

[link]

2021. jún. 8. 22:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
most miért? a gyíklény fekete mágus tuti jó dolgokat csinál (ezeket ő mondta magáról)
2021. jún. 8. 23:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Ennyire rossz lenne?
2021. jún. 8. 23:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ki az a blaha, de az icf egy jó edzésterv.
2021. jún. 9. 14:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Icf vagy starting strength kedzj bele ha eddig nem tetted
2021. júl. 21. 15:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem kezdtem bele, mert soknak láttam, a felhúzást/fekvenyomást/guggolást ennyire erőltetve nagy súlyokkal, főleg így fiatalon. Alsó-felsőtest felosztásban folytattam/folytatom.
2021. júl. 21. 16:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Kezdőként inkább az erőnövelés fontos, hiszen a nagyobb erő több izmot is jelent

(az edzés ezen szakaszában, később egy 250-es húzó nem biztos, hogy kevésbé izmos, mint egy 270-es) valamint kezdőként ugye sokkal gyorsabban jön az izom és az erő.

Én 15 évesen kezdtem bele az első erőnövelő edzéstervembe, fél év alatt nagyon sokat erősödtem, 10 kg testsúly jött fel testzsírszázalék változás nélkül és jobb formával.

Ha az ICF túl sok én ezt ajánlom:

A nap:

Guggolás 3x5

Hip thrust 4x10

Fekvenyomás 3x5

Evezés 3x6-8

Plank 4x1p

B nap:

Guggolás 3x5

Hip thrust/goblet guggolás/hyperhajlítás (opcionális) 4x10

Fekvenyomás 3x5

Felhúzás 3x5

Egy kis kar/váll mehet edzés végén, szintén opcionális

Egyik héten ABA nap másikon BAB

Annyi, hogy a 3x5-ös gyakorlatokban 80%-al kezdj, tehát ha 100 kilóval menni 3x5 akkor csak 80 kg legyen az első edzésen. Edzésről edzésre guggolásban és fekvenyomásban +2,5 kg, húzásban pedig +5 kg. Ha már nem megy, megint vegyél vissza 80%-ra és kezdd előről.

2021. júl. 21. 16:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Tudom, csak félek ekkora súlyokkal dolgozni. Nincs is edzőm, így inkább biztonságosra veszem a figurát, és nem húzok fel,guggolok 1 napon. Te sem egyedül csináltad 15 évesen gondolom. De azért leírhatod, az akkori edzésterved, lehet kipróbálom. :)
2021. júl. 21. 17:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez volt az akkori edzéstervem.

És de, egyedül csináltam. Amikor kellett spotter akkor értelemszerűen megkértem valakit hogy segítsen.

Középhaladóként viszont rájöttem hogy azon a szinten már kell edző, úgyhogy választottam egyet, viszont ha edzőt választasz mindenképp jót válassz

2021. júl. 21. 17:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Az icf egy erőemelő edzésterv, nem pedig testépítő.
2021. júl. 21. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!