ICF-et elkezdhetem 17 évesen?
Túl vagyok a 2 hónapos átmozgató edzéseken, és nagyon bejött az egész testes. Ezért választanám az ICF-et csak nem tudom, hogy ilyen fiatalon lesz-e valami következménye.
17F
Blahatól még pénzt se fogadnék el. Inkább keress itt valamit az igényeidnek megfelelően:
Kezdőként inkább az erőnövelés fontos, hiszen a nagyobb erő több izmot is jelent
(az edzés ezen szakaszában, később egy 250-es húzó nem biztos, hogy kevésbé izmos, mint egy 270-es) valamint kezdőként ugye sokkal gyorsabban jön az izom és az erő.
Én 15 évesen kezdtem bele az első erőnövelő edzéstervembe, fél év alatt nagyon sokat erősödtem, 10 kg testsúly jött fel testzsírszázalék változás nélkül és jobb formával.
Ha az ICF túl sok én ezt ajánlom:
A nap:
Guggolás 3x5
Hip thrust 4x10
Fekvenyomás 3x5
Evezés 3x6-8
Plank 4x1p
B nap:
Guggolás 3x5
Hip thrust/goblet guggolás/hyperhajlítás (opcionális) 4x10
Fekvenyomás 3x5
Felhúzás 3x5
Egy kis kar/váll mehet edzés végén, szintén opcionális
Egyik héten ABA nap másikon BAB
Annyi, hogy a 3x5-ös gyakorlatokban 80%-al kezdj, tehát ha 100 kilóval menni 3x5 akkor csak 80 kg legyen az első edzésen. Edzésről edzésre guggolásban és fekvenyomásban +2,5 kg, húzásban pedig +5 kg. Ha már nem megy, megint vegyél vissza 80%-ra és kezdd előről.
Ez volt az akkori edzéstervem.
És de, egyedül csináltam. Amikor kellett spotter akkor értelemszerűen megkértem valakit hogy segítsen.
Középhaladóként viszont rájöttem hogy azon a szinten már kell edző, úgyhogy választottam egyet, viszont ha edzőt választasz mindenképp jót válassz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!