Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 17 évesen elkezdhetek még jiu...

17 évesen elkezdhetek még jiu jitsuzni?

Figyelt kérdés
Nem késő már eme korban?

2020. szept. 11. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem késő.

A brazil jitsu szerte a világon kifejezetten a kezdő felnőttekkel (is) foglalkozik (ebben van a pénz).

2020. szept. 11. 21:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi mostanában ez az "X évesen elkezdhetem az Y nevű küzdősportot" típusú kérdések hulláma?

Persze, hogy elkezdheted. Akárhány évesen elkezdhetsz bármit. Nyilván egy 70 éves érszűkületes bácsinak nem biztos, hogy ajánlanám a bokszot, vagy egy csipőprotézises öreg néninek a birkózást, de a sport kortalan. Én a konditeremben nem egyszer találkozom olyan 60 év feletti emberekkel, akik még mindig akkora izomtömeggel rendelkeznek, és akkora súlyokkal dolgoznak, hogy el se hiszem. Ja és naturálok, semmi "gyúrós gyógyszert" nem használnak. Ha tetszik egy sportág, akkor próbáld ki, és ha bejön, akkor iratkozz be az adott egyesülethez és csináld szívvel-lélekkel. Az egészséged meg fogja köszönni.

Ha jól látom a címkéid alapján, akkor brazil jitsuról van szó. Az egy erősen versenysport. Ha a profi versenyzés a célod, akkor 17 évesen már nem indulsz túl jó esélyekkel, hiszen nagyobb előnyben lesznek azok, akik már általános iskola alsó osztályában elkezdték magukévá tenni a stílust, de hallottam én már olyan sikersztorikat is, miszerint egy csávó nulla harcművészet tapasztalattal 18 évesen beiratkozott judózni. A csávó olyan tehetséges volt, hogy 24 éves korában már nemzetközi profi bajnokságokon aranyérmeket szerzett. Mindig vannak "félistenek", sose lehet tudni, hogy ki az. Egyébként meg akár amatőr szinten még versenyezhetsz is, ha úgy alakul, de hobbistaként is nyomhatod. A lényeg, hogy élvezd, és hogy sportolj!

2020. szept. 11. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Sosem késő
2020. dec. 2. 16:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
persze
2020. dec. 3. 14:53
 5/5 anonim válasza:
Sosem késő,kövesd az álmod!
2020. dec. 28. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!